Mali i veliki, zajednička slika na početku utakmiceDječaci Ivan i Filip Pajtak iz Mičetinca, koji boluju od neizlječive bolesti fenilketonurije, darivani su u humanitarnoj akciji čiji je glavni događaj bila rukometna utakmica Podravka Vegeta – Lokomotiva. 

Zbog njih je sve to: Ivan i Filip s roditeljimaToj dvojici dječaka prehrana je ograničena isključivo na unos proteina, pa je sav prihod s utakmice namijenjen njihovoj prehrani. To je bilo 2500 kuna od ulaznica, plus 700 kuna donacije, a darovima i donacijama priključili su se posebno Rukometni klub Podravka iz Koprivnice i Rukometni klub Lokomotiva iz Zagreba. Bio je to divan subotni ugođaj u Novigradu Podravskom.

Prije početak subotnje prijateljske utakmice ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica iz Novigrada Podravskog Ljubica Trnski objasnila je svrhu ove akcije, a s igračicama oba kluba izašlo je i 40-ak djece iz vrtića i male sportske škole. Oni su u poluvremenu pokazali svoje vještine u osnovnim sportskim elementima i snalaženju u prostoru.

Darove RK Podravke predala je direktorica Božica PalčićDarovi su predani na kraju utakmice, kada su se rukometašicama priključili i dječaci Ivan i Filip i slikali za zajedničku uspomenu. Ova akcija neće biti i zadnja, jer će se u najskorije vrijeme tome priključiti i lokalni nogometni klubovi, a Rukometni klub Podravka ostavio je potpuno otvorena vrata za sve buduće akcije takvog karaktera, što je posebno naglasio trener Neven Hrupec.

VIŠE OD IGRE

Sama utakmica pružila je rukomet za uživanje, uz puni angažman svih rukometašica dva naša najbolja (uz Trešnjevku, dakako) kluba. Gledatelji u Novigradu Podravskom imali su prilike na djelu vidjeti čak 14 rukometašica koje se nalaze u izboru za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Kod Podravke Vegete poseban dojam ostavile su Anita Gaće na desnom krilu, Marta Žderić na golu i Ivana Petković na desnom vanjskom. Lokomotiva je imala dobru Vanju Radić na golu, dok su u polju igračice bila podjednake i pridonijele dobrom otporu Podravki Vegeti, koliko u ovom trenutku razlika u kvaliteti i iskustvu dopušta.

Darove Lokomotive predala je Sandra BošnjakNo, nešto je drugo važno, nešto što je više od igre. Nakon utakmice dirnut čitavom atmosferom i svijesti da se na prekrasan sportski način pomaže djeci koja će se čitav život boriti za idući dan, kad već institucije nisu u stanju zbrinuti takve izuzetne slučajeve, gostujući trener Nenad Šoštarić rekao je kako mu je drago što su došli.

U svemu tome bilo je i nešto drugo: zajedno su bili Lokomotiva i Podravka Vegeta. U najljepšem prijateljskom okruženju. Nešto što našem ženskom rukometu nedostaje. Lokomotiva je naš stari klub, dostojan zbog svog imena i tradicije svakog poštovanja. Nekada rukometni lider ovih krajeva. Podravka je to sada. Njihovo zajedništvo može samo pridonijeti zdravom rivaliteteu, zdravom češćem nadmetanju, iz kojeg će oba kluba profitirati.

A kad se zajedno nađu u takvim akcijama kao što je ova u Novigradu Podravskom, onda zaslužuju zlatnu medalju oko vrata za iskazano zlatno sportsko srce. Hvala Lokosice, hvala Podravkašice.

HUMANITARNA PRIJATELJSKA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 34:25 (14:11)

NOVIGRAD PODRAVSKI – Školska sportska dvorana. Gledatelja: 300. Suci: Milan Musulin i Tomislav Paripović (obojica Bjelovar).

Na kraju zajednička slika s Ivanom i FilipomPODRAVKA VEGETA: Žderić (13+0), Jukić (2+1), Jelčić (-), Kapitanović (-+0); Čović 2, Vukojević 1, Mikolčić, Kožnjak 2, Gvoić, Pongrac 3(1), A. M. Beljo, Petković 7(2), Gaće 6, V. Milanović Litre 3, Šenvald, Vidak, Pasičnik 2, Havić 1, Tatari 1, Nikčević, Pušić 5(3). TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Medak (1+1), Radić (7+1); Kožarić, Nikšić 2, Pasarić 5(2), Vučković 4, Vrkljan, Šerić 2, Horvatić, Janković 2, Puljić, I, Milić 4, I. Milanović Litre 2, M. Milić 3, Bošnjak. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(5), Lokomotiva 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Pongrac, Havić), Lokomotiva 4 minute (Kožarić, I. Milanović Litre).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).