Djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) pod vodstvom trenera Nenada Smiljanca ove su nedjelje 6. rujna 2020. odigrale turnir ‘Đuro Dubenik’ u Dugom Selu. Na turniru su uz djevojčice Podravke 3 nastupile i djevojčice domaćina ŽRK Dugo Selo iz Dugog Sela i ŽRK Koke iz Varaždina.

Prva utakmica bila je ogled s ekipom Dugog Sela u kojoj su naše igračice od samog početka pokazale inicijativu i povele 4 : 0. Stečenu prednost održavaju do 17. minute, kada vode s 9 : 5. U posljednje tri minute prvog poluvremena dozvoljavaju domaćim djevojčicama smanjenje prednosti na dva gola razlike te se na odmor odlazi rezultatom 9 : 7 za Podravku 3. U startu drugog poluvremena odmah postižu gol za tri razlike, ali domaća ekipa se ne predaje i smanjuje na svega jedan gol zaostatka 11 : 10. Podravka 3 odmah podiže prednost na 13 : 10 te u 36. minuti ima pozitivan rezultat 17 : 14, ali utakmicu na kraju završavaju s 18 : 15.

Na taj način ostvarile su pobjedu u prvoj utakmici odigranoj nakon šest mjeseci stanke. Početak druge utakmice daje naznake da će biti bolja od prve jer djevojčice Podravke 3 u startu vode 5 : 1 i tu prednost održavaju do jedanaeste minute i rezultata 8 : 4. U slijedećih devet minuta, do kraja poluvremena, ŽRK Koka zabija osam uzastopnih golova i na odmor se odlazi rezultatom 12 : 8 za ŽRK Koku. Početkom drugog dijela ŽRK Koka povisuje na pet golova prednosti i vodi u 22. minuti rezultatom 13 : 8.

U slijedećih osam minuta Podravkine djevojčice rade 4 : 1 te je u 30. minuti rezultat smanjen na 14 : 12. S obzirom na trenutnu fazu priprema, kada su ruke i noge kao od olova, u posljednjih deset minuta utakmice Podravkašice ulažu silan napor i želju za pobjedom, pokazuju svoj karakter i ne dozvoljavaju protivnicama veći rezultatski odmak te drže priključak na dva do tri gola minusa do 16 : 13 za Koku u 36. minuti. Četiri minute prije kraja utakmice, Podravkine djevojčice napokon igraju pokretljivu i agresivnu obranu te u 39. minuti izjednačavaju rezultat na 18 : 18. Svoj pretposljednji napad djevojčice iz Varaždina ne realiziraju, djevojčice iz Koprivnice desetak sekundi do kraja postižu gol za vodstvo i pobjedu, a ŽRK Koki je ostalo premalo vremena da ozbiljnije zaprijeti golu Koprivničanki.

Drugu godinu za redom u, igrački, vrlo izjednačenom turniru triju ekipa djevojčica 2006. godišta, djevojčice Podravke 3 osvajaju turnir Đuro Dubenik u Dugom Selu s dvije pobjede u dvije utakmice. Unatoč prikazanoj igri koja nije bila ni blizu nivoa igara iz prošle sezone, a što je i razumljivo s obzirom na trenutnu fazu priprema za slijedeću natjecateljsku sezonu, djevojčice Podravke 3 zaslužuju pohvalu za htijenje i zalaganje.

– Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu i naporima koje je uložio pri organizaciji turnira u novim uvjetima te roditeljima koji su i nadalje velika podrška s tribina.

Foto: Adela Šimunic Smiljanec