TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Bravo djevojčice: Podravka 3-2013-2014Jučerašnje (nedjelja) gostovanje u Garešnici u sklopu zadnjeg kruga Prve hrvatske lige djevojčica regija sjever (2000. godište i mlađe), imalo je za našu ekipu izuzetnu važnost, jer bodovi iz susreta s domaćom ekipom odlučivali su izravno o prvaku , a prvo mjesto omogućuje nam postati nositeljem jedne od grupa (4) na završnici PH. No, prije te utakmice trebalo je , prema rasporedu, odigrati utakmicu s ekipom ŽRK Knežopoljka iz susjedne Bosne i Hercegovine, koja se natječe u našoj ligi van konkurencije.

S obzirom na to da ta utakmica nije imala nikakvu natjecateljsku važnost, nakon desetak minuta igre i našeg visokog vodstva odlučila sam iz igre povući igračice iz prve postave da ih odmorim za drugu utakmicu, koja je bila na rasporedu 15 minuta iza ove. Možda je to bilo malo preuranjeno, jer mlade igračice nisu uspjele zadržati vodstvo, rezultat se topio i na kraju pobjeda Knežopoljke s 26:21 (8:14).
Tada je slijedio derbi s Garešnicom u koju smo ušle izuzetno motivirano i disciplinirano. Od početnih 3:3 lagano smo povećavale razliku do 4 gola (10:6) u poluvremenu i konačnih 23:18 na kraju utakmice. Vrlo dobro smo igrale u obrani , Vrabec je odlično branila, a u realizaciji napada sudjelovao je veliki broj igračica, što me posebno veseli. Zato ovom prilikom pohvaljujem sve igračice za prikazanu igru, koja je došla kao rezultat njihovog marljivog rada dosadašnjim tijekom sezone.
Sada nas u idućih nešto više od mjesec dana očekuje dosta posla za završnicu PH (od 10. do14. travnja) . Vremena da se isprave neke greške (a ima ih) ima dovoljno, a od igračica očekujem još veće zalaganje i marljivost na treninzima kako bi se na završnici pokazali u pravom svijetlu.
Podravka 3 nastupila je u sastavu (golovi iz obje utakmice):
Krstanović, Kokša 1, Petričević 4, Sikavica 6, Benić 2, Popović 2, Jandrašić 5, Brkić 1, Dombaj 1, Jurić 1, Vrabec, Presek, Petika 12, Šestak 9, Kolar, Galinec.
Na kraju mala statistika ekipe nakon odigranih svih sedam krugova 1. HRLD sjever
                       Ut.  Po.   Ne.  Izg.   Golovi     Raz
1. Podravka 3    11  11    0     0      259:149   +110
Konačnu tablicu, grupe, raspored i mjesto održavanja završnice objavit će voditeljica za mlađe dobne skupine mr. Lidija Bojić, u idućem Glasniku HRS-a.