RŠD Bjelovar Podravka 5 // Foto Nenad SmiljanecTRENERI SURADNICI // Tekst i slika Nenad Smiljanec

Djevojčice Podravke 5 (godište 2006. i mlađe) u subotu 11. veljače u sportskoj dvorani 1. osnovne škole u Bjelovaru odigrale su prijateljsku s djevojčicama istog godišta. Djevojčice RŠD Bjelovara bile su spretnije i snalažljivije te tako pobijedile ”crvenu” ekipu Podravke 5 sa 7:4 (5:2), a s ”plavom” ekipom odigrale neriješeno10:10 (6:4).

RŠD Bjelovar Podravka 5 // Foto Nenad SmiljanecPodravkine djevojčice ponovno su pokazale da mogu biti ravnopravne u rukometnoj igri s iskusnijim djevojčicama koje treniraju i do dvije godine više od njih. U napadu i u obrani pokazale su da znaju osnove zabadanja, obrambenog kretanja, skok-šuta, fintiranja, no, nažalost, izostalo je čvrstine i agresivnosti koja ih inače krasi.

RŠD Bjelovar Podravka 5 // Foto Nenad SmiljanecU obrani se zbog nedovoljne agresivnosti i čvrstine kasnilo u postavljanju na potrebne pozicije što je rezultiralo slabom duel igrom. To su iskoristile domaće igračice dolazeći u prilike za pogotke, iznuđivanje sedmeraca i isključenja.

RŠD Bjelovar Podravka 5 // Foto Nenad SmiljanecU napadačkom dijelu kretanja djevojčica Podravke 5 bila su daleko od zone djevojčica iz Bjelovara pa se napad sveo na pucanje iz vana i pokojeg pojedinačnog pokušaja fintiranja. Unatoč prikazanoj lošijoj igri i postignutom rezultatu (koji u ovoj fazi njihova razvoja nije primaran, ali ipak ima težinu i važan je zbog osobnog samopouzdanja) možemo biti zadovoljni njihovim zalaganjem.