Podravka5_5NESLUŽBENA MEĐUŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA DJEVOJČICE

TRENERI SURADNICI: Piše Goran Rihtarić

Ovaj je vikend ekipa Podravke 5 odigrala dva posljednja kola Neslužbene međužupanijske rukometne lige za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe. U subotu, 18. svibnja, gostovali smo u Daruvaru, a dan kasnije uslijedilo je gostovanje u Križevcima. U Daruvaru smo odigrali utakmicu s RK Daruvarom 7:17 (2:11). Utakmica je registrirana 10:0 za ekipu Podravka 5, jer su djevojčice RK Daruvar starije od 2000. godišta, pa se natječu van konkurencije. U drugoj utakmici ŽRK Slatina – Podravka 5 bilo je 24:8 (12:6), dok je rezultat nedjeljne utakmice u Križevcima sa ŽRK Mlinarom 16:6 (8:3) za Podravku 5. Tom pobjedom je na najljepši mogući način završena ovogodišnja liga za naše male rukometašice.

PRIČA IZ DARUVARA

Nakon tehničkih podataka mali prikaz gostovanja.

Nakon ranog ustajanja, kretanja na put već u 7 sati te dva sata vožnje do Daruvara, naše male rukometašice odigrale su dvije dosta dobre utakmice s kvalitetnijim i iskusnijim suparnicama. U utakmicu s domaćinom krenuli smo bojažljivo, sa strahom od ”velikih cura”. Tek smo u drugom poluvremenu shvatili da možemo igrati bez straha u oba pravca, pa je takvo razmišljanje dalo i malo povoljniji rezultat na kraju same utakmice.

Druga utakmica je, pak, priča za sebe. Od samog početka ŽRK Slatina igrača je presing po cijelom terenu, no, iako smo ostali iznenađeni takvom reakcijom njihova trenera zbog razlike u kvaliteti, iskustvu i antropometriji, znali smo odgovoriti. Takozvani ”penicilin” za takvu obranu bila je Vita Domijan koja je prolazila kako je htjela. Na taj smo način suparnika natjerali da se povuče i krenuli smo u ”normalnu” utakmicu. Bilo je tu puno prolaza, udaraca na gol, ali, nažalost po nas, i puno obrana iskusne golmanice iz Slatine. Svaku našu grešku ili neiskorišteni šut korišten je za protunapad. U drugom dijelu su se suparnici vratili na ”standardni” presing, pa smo do kraja utakmice u takvoj igri uspjeli pogoditi samo još dva puta.

Bez obzira na rezultat obiju utakmica, čestitke djevojčicama na borbenosti, hrabrosti i prikazanoj igri. Samo hrabrom, borbenom i agresivnom igrom u oba pravca mogu ići naprijed.

RK PODRAVKA – RK DARUVAR 7:17 (2:11)

Behin, Lončarić, Nemec; Domijan 2, Žarić, Sraček, Pavić, Pleić, Ružić 1, Matovina, Baltić, Bošnjak 1, Perika, Sermek, Vrabelj, Firšt 3, Jurendić, Antolić,  Banek, Hrupec, Peić, Zagorščak.

ŽRK SLATINA – RK PODRAVKA 24:8 (12:6)

Behin, Lončarić, Nemec; Domijan 4, Žarić, Sraček, Pavić, Pleić, Ružić 1, Matovina, Baltić, Bošnjak, Perika, Sermek, Vrabelj, Firšt 2, Jurendić 1, Antolić,  Banek, Hrupec, Peić, Zagorščak.

PRIČA IZ KRIŽEVACA

Nedjelja je donijela sasvim drugačiju priču, jer smo igrali sa svojim godištem, djevojčicama rođenim 2002/03. godine. Naime, ekipa Ivančice iz Ivanjske nije doputovala, pa je na službenom rasporedu ostala samo međusobna utakmica Mlinara i Podravke, a nakon službene utakmice, u dogovoru trenera odigrane su još dvije utakmice po 30 minuta tako da su se djevojčice stvarno naigrale i nauživale na samom kraju sezone.

U utakmici s dosta trke, lijepih dodavanja, prolaza, golova, jako puno obrana golmana i grešaka na obje strane, sigurnu pobjedu odnijela je ekipa Podravke 5. Ovoga puta moram pohvaliti igru u obrani cijele ekipe, za razliku od napada koji je ovoga puta bio puno slabiji dio ekipe. Naime, promašili smo previše čistih prigoda za gol. To se ubuduće ne bi trebalo događati, pa ćemo napraviti sve da to i popravimo. U veselom raspoloženju ekipa se vratila u Koprivnicu, gdje je u danima koji dolaze očekuje puno razonode, veselja na treninzima, ali naravno i ispravljanje pogrešaka koje su uočene u sezoni.

ŽRK MLINAR – PODRAVKA 6:16 (3:8)

Jurić, Lončarić, Nemec; Domijan 3, Ružić 1, Bošnjak, Perika 1, Sermek 2, Vrabelj 2, Firšt 2, Jurendić 1, Vuljak 2, Šokec 2, Zagrajski, Bebek, Haramina.