Mala junakinja utakmice s Vinodolom golmanica Iva ŠafarPodravkine djevojčice, rođene 1998. godine i ranije, na završnici prvenstva Hrvatske u Labinu ušle su u finale i osigurale jednu od medalja. U subotu navečer pobijedile su Vinodol 18:13.

U utakmicama Grupe A Podravka je postigla ove rezultate: Podravka – Pitomača 16:13, Podravka – Vranjic 11:10, Podravka Sesvete 13:10 i Podravka – Murvica 11:12. Ova izgubljena utakmica nije utjecala na plasman, ali ozljeda golmanice Ive Šafar pridonijela je porazu, a prognoze su bile  kako neće biti sposobna braniti ni u preostale dvije utakmice finala, pa su se  u vodstvu su pomirili s time da je barem jedna medalja osigurana.

No, večeras, u subotu, u razigravanju pobjednika skupina, Podravka je igrala s pobjednikom B grupe Vinodolom – i pobijedila. Naime, prema riječima Đurđice Zečević, uspjelo se ”pokrpati” koljena golmanice Ive Šafar, a ona se revanširala: od 11 dosuđenih sedmeraca, Vinodol je zabio samo – tri!

U nedjelju u 10 sati Podravka igra s pobjednikom C grupe Matuljima. Jedna od te tri ekipe bit će pobjednik prvenstva, a ostale dvije podijelit će srebrnu i brončanu medalju.

Podsjetimo, ekipu Podravkinih djevojčica vode trenerica Snježana Petika i njena pomoćnica Đurđica Zečević, a djevojčice nastupaju u sastavu: Lena Ljubić, Korina Karlovčan, Paula Domijan, Lara Šaško, Karla Franjkić, Ana Benotić, Leonarda Šenvald, Lucija Mlinarić, Ivona Mrđen, Tea Hmelina, Iva Šafar, Magdalena Horvat, Ena Kukić, Nina Alvir i Stela Telic.

Rezultate možete pratiti na našoj naslovnici u rubrici Zadnje utakmice.