Podravka 5 prijateljska s Garešnicom // Foto Adela Šimunic SmiljanecTRENERI SURADNICI // Tekst Nenad Smiljanec, foto Adela Šimunic Smiljanec

Djevojčice Podravke 5 rođene 2006. i 2007. godine susrele su se još jedanput s gošćama iz Garešnice. Prijateljske utakmice odigrane su u nedjelju 29. siječnja u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici. Djevojčice Podravke su bile podijeljene u dvije ekipe, plave i crvene, i obje su ostvarile pobjede. Podravka crvene pobijedile su rezultatom 7:6 (3:3), a plave rezultatom 9:2 (6:1).

Podravka 5 prijateljska s Garešnicom // Foto Adela Šimunic SmiljanecBez obzira na ostvarene pobjede, koje su šlag na torti cjelokupne igre, veseli činjenica da je utakmica bila puno bolja nego odigrana prije samo tjedan dana s djevojčicama Đurđevca. Djevojčice su bile puno snalažljivije, pogotovo u obrani, koja je dobila na dodatnoj čvrstini i agresivnosti. Te dvije važne komponente pridonijele su boljim putanjama kretanja i zatvaranja obrambenih pozicija, pa se već lijepo vide konture 3-2-1 obrane.

Podravka 5 prijateljska s Garešnicom // Foto Adela Šimunic SmiljanecNo, to je još uvijek daleko od pravog taktičkog igranja obrane. Uz poboljšanu igru u obrani svakako vrijedi istaknuti napad u kojem je prijenos lopte sve bolji, uz pokoju pogrešno dodanu ili neulovljenu loptu. Također se tijekom igre osjetilo da kočnice koje uzrokuju trema i strah od promašaja popuštaju te djevojčice sve više imaju hrabrosti pucati na gol. Bez obzira na oslobađanje od straha u napadu vidljivo je da im napadačka agresivnost prema golu kaska za obrambenom. No, stjecanjem iskustava to će se svakako poboljšati, jer se napad igra znanjem i iskustvom, a obrana srcem, koje je kod ovih djevojčica veliko.

Podravka 5 prijateljska s Garešnicom // Foto Adela Šimunic SmiljanecIako su djevojčice danas prezentirale lijepu igru, treba očekivati da će u njihovom igračkom razvoju, a pogotovo u ovoj dobi, biti još velikih amplituda od utakmice do utakmice pogotovo kada se uzme u obzir da rukomet treniraju svega 16 mjeseci, dok većina djevojčica njihove dobi rukomet trenira godinu do dvije dana dulje.