Reprezentacija bez motivatorice Tatari // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd četvrtka, 23. svibnja, u Makarskoj se do nedjelje, 26. svibnja, igra završnica prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2000. i mlađe. Nastupa 16 klubova svrstanih u četiri prednatjecateljske grupe. Djevojčice Podravke su u C grupi zajedno s Kaštelima, Zametom i Dalmatinkom.

Ostale grupe: A – Koka, Karlovac, Hoteli Makarska, Sesvete, B – TVIN Trgocentar, Dugo Selo, Sinj, Ivanić i D – Lokomotiva, Knin, Rudar, Garešnica. Utakmice se igraju 2×15 minuta s odmorom od 5 minuta.

Prvu utakmicu Podravka igra u četvrtak u 19,30 s Dalmatinkom iz Ploča. U petak u 11 sati djevojčice Podravke igraju s Kaštelima, a u 17,45 sa Zametom iz Rijeke. U subotu i nedjelju na programu su razigravanja, a parovi će biti određeni prema plasmanu u grupi.

REPREZENTATIVKE NA PRIPREMAMA ZA FRANCUSKU, ODNOSNO KVALIFIKACIJE ZA SP

Vrlo težak zadatak je pred seniorskom ženskom reprezentacijom Hrvatske. U subotu 1. lipnja u Montebeliardu u Francuskoj igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu s francuskom reprezentacijom za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Srbiji ove godine. Uzvratna utakmica bit će u Umagu 9. lipnja.

Kao što smo već objavili izbornik Vladimir Canjuga odredio je za pripreme 20 reprezentativnih kandidatkinja, među kojima i šest iz Podravke Vegete. Međutim, kapetanica reprezentacije i Podravke Vegete, još uvijek važeća i pod ugovorom, dakle još uvijek nije bivša, Miranda Tatari, zbog oporavka od ozljede otkazala je sudjelovanje. Tatari je sudjelovala u zadnjim utakmicama Podravke Vegete, ali je samo pucala sedmerce, uz jedan pokušaj u igri, a na kupu u Novigradu i u Tivtu na Final Fouru imala je samo ulogu kapetanice i, jasno, zbog svog temperamenta, motivatorice: teško joj je naći ravnu.

Ostalih pet pozvanih su Marta Žderić, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Andrea Čović i Žana Čović.

Reprezentativke neće imati odmor, jer pripreme u Umagu su od 23. do 30. svibnja, do 2. lipnja su u Francuskoj, od 4. do 9. lipnja u Umagu, a nakon pet dana odmora 15. lipnja počinju pripreme za Mediteranske igre u Turskoj, gdje se boravi od 20. do 30. lipnja.

Tada će se već moći govoriti koja će igračica u Podravki biti bivša, iako se za većinu neslužbeno znaju budući klubovi.