Podravkine djevojčiceTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Završno izvješće sa Završnice HRLD-B, Umag, 19-22. svibnja 2016 . Ovaj tekst sa Završnice PH za djevojčice počet ću konstatacijom koja obično ide na kraju neke analize ili izvješća: u potpunosti sam zadovoljna rezultatom i prikazanom igrom naše ekipe. Za takvu tvrdnju postoji nekoliko razloga. Kao prvo, nastavlja se višegodišnji kontinuitet dobrih rezultata mlađih dobnih skupina naše rukometne škole,uglavnom plasiranih u sam vrh ili blizu toga. Djevojčicama je ovo bila prva Završnica i prvi izlazak na natjecanje van granica naše Regije.

Ðuranek-i-SeverRezultatski omjer od četiri pobjede i dva poraza u završnim utakmicama po mom sudu nije loš, tim više što smo u borbi za 3. mjesto bili vrlo izjednačeni. Jedino smo nadigrani protiv tada budućeg prvaka (Split) koji ima izvrsno selekcioniranu ekipu, naročito u fizičkom smislu. Dokaz da smo igrali dobro i dopadljivo je i izbor dvije naše igračice u najbolju sedmorku prvenstva (Ema Đuranek i Zoa Sever) , a vrlo blizu toga bila je i treća (Nika Dedi).

Meni kao trenerici, ova revija najboljih 16 ekipa u državi dala je uvid u kvalitetu ostalih ekipa, stanje nas u odnosu na druge, jer osim KTC-a, ostale ekipe nismo do sada niti vidjele. Iz tog gledišta, usuđujem se tvrditi da potencijala za napredak u ovoj grupi ima, a to nam je zadatak da dokažemo u idućem razdoblju samo marljivim i kvalitetnim radom.

Rezultate i konačni plasman neću ovdje ponavljati, jer su već objavljeni na ovoj stranici. Ekipa Podravka 4 u Umagu na Završnici HRLD-B je nastupila u sastavu: Anja Smolak, Patricia Jagustin, Lana Strugar, Ema Đuranek, Nika Dedi, Rea Posavec, Klara Švenda, Lea Hrupec, Mia Sremec, Zoa Sever, Ana Marija Žganjar, Nika Galinec, Ivana Halavuk, Filipa Boršćak Matić, Dunja Međurečan, Ela Skrbinšek. U vodstvu ekipe, osim mene kao trenera ,veliku pomoć pružao mi Goran Rihtarić kojem se ovim putem zahvaljujem.

Na kraju želim zahvaliti rukovodstvu kluba na svoj pomoći oko odlaska na prvenstvo, roditeljima igračica na cjelogodišnjoj podršci i suradnji (neki boravili i u Umagu), a mojim djevojčicama poručujem da sada prionu školskim obavezama, nakon toga dobro odmore, kako bi bile spremne za novu sezonu.
Kraj aktivnosti planiram za četvrtak 9. lipnja,a početak novog ciklusa je 16. kolovoza.