Naše cure u šopingu: Šerić i Penezić sa strane, Tatari u srediniNakon dužeg vremena da se i ja javim…

 

Iako sam dobila kritiku da se rijetko javljam, ja se ispričavam, ali naprosto je nemoguće da vječito sjedim za laptopom i tipkam, jer osim utakmica, dan nam je pretrpan treninzima, videoanalizama, sastancima, a treba i malo odmarat…Smile. Iskreno, nije da vam i nešto imam posebno za pisat’!

Posljednje moje javljanje bilo je pred utakmicu s Danskom, za koju sam vjerovala da ćemo dobiti, i naravno da nakon takvog poraza nisam ni imala inspiracije!

Mirandin snimak s prijema hrvatskog veleposlanikaSlijedila je utakmica sa Švedskom, i hvala Bogu, konačno prava satisfakcija! Moram priznati da nije bilo lako u glavama poslije poraza od Danske, koja je oslabljena, ali očito ne i lošija!

Dobra je stvar što nismo pale, već smo skupile glave na hrpu, hrabro ušle u iduću utakmicu i rezultat se pokazao!

CILJE JE PRED NAMA: POBIJEDITI RUMUNJSKU

HRS-ova slika s prijemaArgentina je trebala biti trening utakmica, no ispala je na kraju tvrda borba gotovo do same završnice! Vjerujem da danas ima svakakvih ružnih tekstova u medijima o nama, ali iskreno… Nije me briga! Niti mene, niti koju od nas ovdje!

Ispunili smo prvi cilj, a to je što bolji plasman u skupini!!! Drugi cilj je pred nama, probati pobijediti Rumunjsku i plasirati se u četvrtzavršnicu!!!

Petković je igrala s Argentinom // Foto poslao HRSMnogi će dušebriznici komentirati, ili već komentiraju, kako loše igramo… A što li će reći za Njemačku koja je ispala već u prvoj fazi, za Crnu Goru koja je ovdje kao favorit, a završila treća u skupini, isto kao i Rumunjska, i da ne nabrajam silna iznenađenja… Ma dosta više o rukometu!

CARPE DIEM, ISKORISTI DAN: KUPI NIŠTA, PA TRENIRAJ

Imali smo mi i slobodan dan poslije Danske… Stručni stožer nas je iznenadio kada su nam rekli da bi bilo dobro maknut nas malo iz hotela: i odveli nas u shopping centar! Koje veselje u redovima!!! Al’ ne zadugo… Tek za samo dva sata… Izlazile smo iz shopping centra – PRAZNIH RUKU!!! Uf, to još nisam nikad doživjela, da niti jedna cura nije kupila niti jednu krpicu!!! Stvarno loš shopping!!! Totalno razočaranje… Jedini dobar kutak u tom centru bio je McDonalds, pa da si zasladimo propali shopping sladoledom! Cry. A da dan ne bi bio samo lutanje, popodne smo odradili trening.

ISKORISTI DAN 2: KUPI NEŠTO, PA TRENIRAJ

Putokaz na privlačna mjesta // Foto Miranda TatariDanas, nakon prvog kruga natjecanja, opet slobodan dan! I naravno, opet iznenađenje… Ponovni pokušaj shoppingiranja! Na sveopće veselje, shopping centar na četiri kata! Dva sata lutanja po centru… i poneka sitnica, al doslovno sitnica!!! Sve u svemu, ovdje se ne isplati gubiti dragocjeno vrijeme na shopinge, loše, loše!!! Popodne trening…

Pripremamo se za Rumunjsku…

Wink

Napomena: Uvrstili smo i slike (zajedničkas prijema, utakmica s Argentinom) koje smo dobili od glasnogovornika HRS-a Zlatka Škrinjara, koji obavlja u Brazilu veliki posao za hrvtaske medije, šaljući promptno tonske izjave i fotografije kojih inače na službenim stranicama IHF-a što se tiče Hrvatske baš i nema, ili su stavljene sa zakašnjenjem. Dobro znamo kako je izvještavati iz inozemstva i boriti se sa slabim internetskim vezama. I naša kolumnistica Miranda Tatari ima grdnih problema i to je jedan od razloga što dnevnici nisu češći. Zato je svaki redak i svaka sličica dobivena iz Brazila za nas vrijednost, pa, eto, hvala Mirandi i Zlatku.

Iz pošiljke HRS-a: Vesna Milanović Litre na utakmici s ArgentinomA da svatko ima svoje mišljenje o utakmicama, to je točno. I uvijek će biti tako. No, povijest nas upućuje da su sjećanja na protekle tekme kratkog vijeka i proširit ćemo latinsku izreku pjesnika Horacija koju smo upotrijebili u međunaslovu Mirandina teksta:Carpe diem quam minimum cedula postero, tj. Što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra, odnosno dok možeš čini dobro, jer sutra može biti prekasno.

To za nas znači: pobijedite Rumunjsku u ponedjeljak.Cool