Govori zahvale domaćina i gostijuMoram vam se javiti opet, a razlog tome je prekrasno provedeno prijepodne u Hrvatskoj zajednici u Sao Paulu!

Danas smo bili pozvani u Hrvatsku zajednicu na nedjeljni ručak! Nedjeljom se tu uvijek okupljaju naši, prijepodnevna misa, a zatim ručak i druženje!

Tako smo i danas bili pozvani…

Ispred Hrvatske zajednice u Sao PaoluPo dolasku su nas dočekali domaćini, pokazali nam i ispričali kako zajednica postoji i djeluje već 63 godine! Ima ovdje dosta naših, i starih i mladih, većina i priča hrvatski jezik, no oni najmladji nažalost ne! Ima tu i onih kojima su Hrvati, davni preci, koji nisu i nikad bili u Hrvatskoj, ali krv nije voda, i svi su oni jednim djelom Hrvati i osjećaju se takvima pa im je i mjesto upravo u toj Zajednici!

BRAZILSKO-HRVATSKA MISA

MisaUgodnog li iznenađenja, prisutan je bio i brazilski svećenik koji je održao misu, doduše na portugalskom, ali u prisustvu naših domaćina i veleposlanika RH u Brazilu dr. Davora Štambuka, koji su nam prevodili.

Na sveopće oduševljenje naših domaćina, pustile smo svoje glasove i skupa zapjevale bozićne pjesme, prelijepo i neopisivo!

Nakon mise slijedio je ručak i druženje u velikoj sali. Prije samog početka, domaćini i veleposlanik obratili su nam se s nekoliko riječi dobrodošlice, a onda najbolji dio, HRVATSKA KUHINJA usred Brazila! Prefina sarma, odojak, purica… Ma svega! Kuharice su bile te koje su se najviše spominjale u tom trenutku! Moram reći da je sarma bila najtraženija na stolu!

Druženje je potrajalo, svi su se htjeli slikati sa nama, prilazili su ljudi sa svih strana, pitaju kako je u Hrvatskoj… Stariji dio nostalgično priča o svojim prijašnjim odlascima u domovinu, no godine i zdravlje čine svoje, ne mogu više putovati, pa im svaki susret sa svojim ljudima ovdje čine veliko zadovoljstvo…

Torta dobrodošliceNe mogu vam opisati kako je sala bila ispunjena emocijama…

Pred kraj samog druženja iznenađenje: dvije ogromne torte s hrvatskim grbom i riječima dobrodošlice! Nisu samo izgledale odlično već su bile i prefine!

POZIV BRAZILSKIM HRVATIMA NA UTAKMICU S RUMUNJSKOM

Za kraj ovog prelijepog druženja ekipa se popela na pozornicu, naša se kapetanica ( JAWink) ) obratila domaćinima, zahvalila na svemu i pozvala sve prisutne da nas sutra dođu bodriti u važnoj utakmici, a mi smo obećale da ćemo dati sve od sebe i probati pobijediti Rumunjsku i pobjedu posvetiti njima! Nadamo se da će tako i biti!

Izbornik i društvo u Hrvatskoj zajedniciNakon mog obraćanja, opet smo pustile svoje prelijepe glasićeLaughing i zapjevale hrvatsku himnu, a priključila nam se u pjevanju i cijela sala!

Stvarno predivno i ugodno provedeno podne!