Odmor od šetnje po Sao PaoluPreselivši se u Sao Paulo, postalo je mnogo zanimljivije! E, tek sada mogu reći da je ovaj grad živ! Mnogo luksuzniji hotel, ali internet katastrofa! Muku mučimo s internetom otkad smo došli u Brazil!

Sao PaoloZamislite oduševljenja kad smo stigli u hotel, baš preko puta hotela SHOPPING CENTAR!!! Jaooo… Naravno da se trener smekšao i pustio nas da malo pronjuškamo! Prije nego smo dolazili u Brazil svi su nam govorili o jeftinom shoppingu… Gdje ste vi svi ljudi shoppingirali??? Ovo je skupo za poludit!!!

Sao Paolo 2Znate li koji u kojem je dućanu bila najveća koncentracija rukometašica? U suvenir shopu! Ali vjerujte mi i za suvenire treba izdvojiti dobru paru! Npr. jedan mali privjesak za ključeve s brazilskom zastavom košta 15 R$ (real) iliti 45 kuna! A da vam ne pričam o većim stvarima! Ali, ne dolazi se svaki dan u Brazil, pa za to vrijedi potrošiti!!

O UTAKMICAMA? VIDJELI STE!

O utakmicama ne želim pisati, nit imam inspiracije, a niti vam imaj kaj pisati, sve ste vidjeli! Na žalost, danas igramo za 7. mjesto s Angolom, i to moramo pobijediti, jer se želimo od SP-a oprostiti pobjedom!

DJED BOŽIČNJAK NA 31 STUPANJ

Djedovi i bundama na 31 stupanjJučer je bio slobodan dan pa nas je naša ”vodičica” Tatjana (Hrvatica s argentinskom putovnicom… duga priča…) odvela da vidimo barem dio grada, jer je grad toliko velik da bi nam za razgledavanje trebalo nekoliko dana! Prošetali smo po Aveniji Paulista, koja je jedna od većih ovdje! Prelijepo okićena božićnim detaljima…

Ali… Nikako mi ovo ne ide… Pogledam na jednu stranu – veliki Djed Božičnjak, okrenem glavu na drugu stranu – tabla očitava 31 stupanj!!! Mi u kratkim rukavima, kratkim hlačicama, sunčanim naočalama i šlapama! A uskoro će Božić!

DEMNOSTRACIJE – HOĆE MARIHUANU

Dečki bi ''maricu''Šetali smo tako avenijom a teta Tatjana nam je pričala i pokazivala… Tako smo pored muzeja naišli na nekakve demonstracije (ništa opasno Cool), hodajući dalje naletimo na grupicu dečki koji žele legalizaciju marihuane, a naravno da je policija sve te silne demonstracije držala pod kontrolom (vidi sliku!).

Brazilski policajci i hrvatske ljepotice

DIZAJN PLASTIČNIM BOCAMA

Znate li kako ovdje uređuju shopping centre izvana? Plastičnim bocama, CD-ovima i slično. Evo slika pa se uvjerite sami! Zgodno i domišljato!

Plastične boce kao ukrasDošla je i Iva (Hrvatica koju je ljubav prije tri godine preselila iz Zagreba u Sao Paulo)! Sjeli smo na terasu nekog kafića, a Iva nam je pričala o životu ovdje… Kriminal o kojem svi pričaju, ima ga! Priča Iva da ovdje ukoliko te netko pljačka ne smiješ se odupirati i boriti, jer to može koštati i glave, veĆ ljubazno daješ sve što imaš kod sebe!!!

Iva se naravno nije susrela s tim, vrlo je oprezna! Ma svašta je nama Iva pričala, bila je toliko sretna i uzbuđena što je s nama, konačno priča hrvatski… Kiss Popili smo kavicu i polako krenuli prema busu! Dosta za danas! Po gužvi nam je trebalo više od sata da se vratimo hotel!

IDEMO DOMA!

Darovi pod borom: pozdrav iz BrazilaBliži se kraj… Pred nama je utakmica s Angolom, a onda uživanje u gledanju pravog rukometa, finale između Francuske i Norveške!

Pakiranje stvari i duuugiii put do doma…