Skolska-olimpijada-1Učenici nižih razreda koprivničkih osnovnih škola danas ( petak 6.11.) srčano i veselo osvajaju medalje na Školskoj olimpijadi koju Društvo naša djeca organizira u čast Dana grada. Trče se utrke na 40 metara i štafete, igra graničar i nogomet, skače u dalj i baca loptica. Sve to prati glasno navijanje kojem se pridružuju i brojni roditelji.

Skolska-olimpijada-2Školsku olimpijadu, koja okuplja 1000 učenika od prvog do četvrtog razreda te stotinjak volontera svečano je otvorila koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, a puno sportske sreće natjecateljima je poželjela predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš. Malim natjecateljima pridružili su se i nogometaši Slaven Belupa Nikola Jambor, Vinko Međimorec i David Arap, koji su podijelili medalje najboljima u nogometu i graničaru, te rukometašice Podravka Vegete Mirjana Milenković, Ivana Kapitanović, Selena Milošević i Dora Krsnik i bivša svjetska prvakinja u kuglanju i selektorica hrvatske kuglačke reprezentacije Željka Orehovec, iz čijih ruku su medalje primili najuspješniji atletičari.

Skolska-olimpijada-3Posebno veselje djeci je pružilo druženje s medvjedićem Linom koji je hrabrio sve natjecatelje i osladio ih svojim wafeladama.
Uz Podravku i Grad Koprivnica ovu tradicionalnu manifestaciju, najmasovniju priredbu posvećenu rođendanu Grada, pomogli su Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice,Gimnazija Frana Galovića, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica.

PR Podravke d.d.Skolska-olimpijada-4