Hypö i Podravka Vegeta na ovogodišnjoj utakmici u GoliPrvi dogovor o ENV Superlkupa u Beču je u četvrtak okupio predstavnike rukometnih klubova Hypa, Györa i Podravke, dok je Krim poslao dopis u kojem se slaže sa zaključcima sastanka. Raspravljalo se o ciljevima, zadacima, aktivnostima i prijedlozima EVN SUPER CUP-a, pokrenutog na inicijativu Hypa i glavnog sponzora EVN iz Beča (www.evn.at i www.evn.hr ).

Dogovoreno je da će se natjecanje odvijati između četiri kluba s po jednom utakmicom za svaku ekipu kod kuće i s po jednom uzvratnom utakmicom, što znači šest utakmica za svakog sudionika tijekom sezone 2011/2012. Termine utakmica dogovarat će klubovi, s obzirom na obaveze domaćih prvensatva i europskih natjecanja, a osoba u Beču, gdje će biti i administrativno sjedište Kupa, koordinirat će s klubovima, uređivati web stranicu i brinuti o administraciji. Ukoliko u idućim sezonama i ostali klubovi pokažu interes za sudjelovanjem u EVN SUPER CUP-u zaključeno je da, zbog sustava natjecanja, sudionici neće prelaziti brojku od šest klubova.

Na kraju sezone prvi Final four odigrat će se u Beču 28. i 29.. travnja 2012.

Utakmice će biti organizirane u skladu s pravilima EHF Lige prvakinja. Svaka ekipa ima pravo koristiti maksimalno 16 igrača po utakmici, uz mogućnost uvođenja novih mlađih igračica na listu. Troškove organizacije utakmica, koje će se igrati u jednom danu, snosi domaćin utakmice. Delegata i suce imenuje domaćin utakmice. Gostujuće ekipe same snose troškove putovanja i dužne su obavijestiti domaćina utakmice o dolasku na utakmicu sedam dana ranije.

Zaključeno je da nije potreban arbitražni sud, sudionici EVN SUPER CUP- a igrat će utakmice u duhu fair play, a moguće nesuglasice rješavat će direktori klubova.

Dogovoreni su i detalji Final foura u Beču, gdje će glavni sponzor u prvoj sezoni snositi sve troškove smještaja i prehrane ekipa, a bit će dogovoreni i financijski iznosi nagrada na Final fouru, ovisno o plasmanu ekipa. Što se tiče marketinških prava, glavni sponzor zadržava pravo reklame u središtu terena, a ostali klubovi, po uzoru na EHF, istaknut će svoj logo na parketu veličine 5×1 m. TV-prava zadržava domaćin utakmice.

Također je dogovoreno da svaka ekipa ima pravo na 10 VIP ulaznica, te 10 posto od kapaciteta dvorane za navijače.

Svaka ekipa na svojoj će web stranici staviti linkove ostalih ekipa i web EVN SUPER CUP-a.

Svi zaključci sastanka bit će dostavljeni EHF-u kako bi odobrio ovo natjecanje, a svaki klub će također obavijestiti svoj nacionalni savez o natjecanju, kako bi uskladili kalendar natjecanja i u idućim sezonama.

Nakon sastanka ljubazni domaćini pozvali su sve sudionike na pravi Bečki ručak, gdje se neformalno družilo i razmjenjivalo rukometne informacije.

Zlatica Rušak