Sudionici presice // Foto Ivo Čičin-MašanskerUoči dva važna susreta, u domaćem prvenstvu sa Zelinom u srijedu u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici te u istoj dvorani u subotu u 17,30 sati utakmica 5. kola B grupe Lige prvakinja s njemačkim prvakinjama Thüringerom, u klupskim prostorijama održana je konferencija za novinstvo. Direktorica Božica Palčić iznijela je tehničke pojedinosti o susretu Lige prvakinja.

– Ulaznice su besplatne i mogu se od četvrtka 13. studenoga podići na uobičajenim mjestima u Koprivnici, u Pivnici Kraluš, klupskim prostorijama u sastavu dvorane, na recepciji hotela Podravina i na recepciji Podravke d.d. – izvjestila je Božica Palčić.

No, prije subote je srijeda.

– Presicu smo zakazali zbog utakmice u subotu. No, naš zacrtani cilj je da uzmemo kup i prvenstvo. Zato nam je izuzetno važna ova utakmica u srijedu sa Zelinom. Cure se prije svega moraju dobro odmoriti i dobro se pripremiti za srijedu, jer vidjeli smo i sami da je i Lokomotiva imala velikih problema kao gost u Zelini. Očekujem dobru utakmicu i sutra. Treba ići korak po korak, prvo pobijediti prvenstvenu utakmicu sa Zelinom, a onda se usredotočiti na Thüringer.

Antonia Jukić je branila za Zelinu:

– Bila jesam u Zelini, ali dosta cura se promijenilo otkad sam otišla. No, i ove cure koje su sada, sve su bile u reprezentaciji mlađih uzrasta, iskusne su i znaju igrati rukomet, tako da nam neće biti lako, ali analizirat ćemi ih i dati sve od sebe i nadam se da neće biti problema.

Trener vartarki u Podravki i reprezentaciji Goran Trajkovski poznaje Zelinu:

– Jako su neugodna ekipa, jer svaka cura, na svakoj pozciji prošla je kroz nacionalnu selekciju Hrvatske, prošle su sve kategorije mlađih uzrasta. Znaju igrati, probrane su, dosta su mlade,a isto tako, one nemaju što izgubiti protiv nas. Bit će neopterećene rezultatom, kao što su bile neopterećene protiv Lokomotive i to im je davalo vjetar u leđa. Moramo biti oprezni. Jer vidjeli ste protiv Osijeka, koji je slabija ekipa od Zeline, da smo se mučili do zadnjih 50-ak minuta. Moramo biti oprezni u svakoj utakmici Hrvatske lige, ama baš svakoj. I da ne gubimo rejting kod slabijih ekipa, a i kod ovih koje spadaju u pet Zamet, Zelina, Sesvete, Lokomotiva, a ja bih ubrojio i Osijek.

Mislim da Zamet ove godine ima najbolju igru, od početka do kraja sve melju, pobjeđuju konkurente u gostima i s njima će biti teška utakmica. Prvenstvo je jače nego što je bilo i to je dobro za ženski rukomet u cjelini. Mi ćemo pokušati pobijediti sve do kraja, na dobrom smo putu, u ligi dobro stojimo, izvukli smo bod s Lokomotivom u Zagrebu, to je veliki bod, a sad dalje idemo korak po korak, ali s oprezom. Lokomotiva je jedan od glavnih konkurenata, ali ništa veći od Zameta.

Na putu do osvajanja naslova prvakinja i kupa, Podravka Vegeta treba posjet i podršku gledatelja u svakoj utakmici. Ulaz na utakmicu sa Zelinom je besplatan. Očekuje nas dobra utakmica i nastavak uspješne serije u prvenstvu, a onda ćemo se koncentrirati na subotu i uzvrat Njemicama za poraz u Nordhausu.