Snježana Petika, trenerica i naša suradnica // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaPodravka 3 odigrala je u Velikom Trojstvu, a od četvrtka do nedjelje igra na državnom prvenstvu u Đurđevcu i Virju.

Slijedi izvještaj i osvrt Snježane Petike.

U 19. kolu 3 HRL sjever na gostovanju u Velikom Trojstvu  Podravka 3 očekivano je izgubila od ekipe ŽRK Veliko Trojstvo rezultatom 39:23 (22:12). Bila je to utakmica u kojoj smo se borili s loptom koja je bila većeg obujma od one s kojom smo radili na treningu, s parketom koji je bio veoma sklizak, a bilo je  borbe i sami sa sobom.

Tijek utakmice već je nekoliko puta viđen. Naš napad stvara prigode, ali ih ne uspijeva realizirati. Opet nam je neprelazna prepreka bila vratarka koja nam je skinula 15-tak čistih prilika i kada tome dodate još sedam puta pogođenih stativa, rezultat niti ne može biti bolji nego što je bio. Sve sugestije s klupe da ne šutiraju golmanici gore (s obzirom da je visinom popunila cijeli gol), nisu nailazile na plodno tlo.

A s druge strane naša obrana je bila nemoćna da zaustavi  njihovu dalekometnu paljbu. Ali sve je to cijena rukometnog odrastanja koju smo bili spremni platiti kada smo se uključili u taj rang natjecanja. Moj razlog zbog kojeg sam inzistirala da se uključimo u tu ligu bila je prilika da dobijemo veći broj jakih utakmica u kojem ćemo  u svakoj utakmici  morati dati svaka svoj maksimum. Jer, samo kroz veliki broj utakmica s jakim suparnicama možemo ići naprijed. Mislim da smo u tome uspjeli i da su te utakmice već dale rezultata, i, u šali znam reći, da se mi  nikoga ne bojimo u prostoru od naših šest metara do protivničkih šest metara.

Pohvalu za prikazano zaslužuje Iva Papac, koja je odlično odigrala, Tea Hmelina za realizirane sedmerce, Ivona Mrđen za veliki broj asistencija, a posebna pohvala Amandi Vrban za skinuta dva sedmerca unatoč tome što je vratarka tek dva tjedna.

A SADA DRŽAVNO PRVENSTVO U ĐURĐEVCU I VIRJU

Ispred nas je Državno prvenstvo za djevojčice rođene 1998. i mlađe, koje se održava u Đurđevcu od 19. do 22. travnja, od četvrtka do nedjelje, na kojem ćemo braniti prvo mjesto iz prošle godine. Da će nam biti puno teže nego prošle godine, bit će, ali mi se unatoč svim problemima koji nas prate ne predajemo i borit ćemo se da dokažemo da smo spremni da budemo najbolji, unatoč tome što smo oslabljeni u odnosu na prošlo prvenstvo. Trenirali smo marljivo i teško, i ako cure budu vjerovale u sebe samo djelić onoga koliko ja vjerujem u njih, ja se  ne bojim niti jednoga protivnika.

Trenerica Snježana Petika

UTAKMICA 19. KOLA 3. HRL SJEVER ZA ŽENE

ŽRK VELIKO TROJSTVO –  PODRAVKA 3  39:23 (22:12)

Veliko Trojstvo  – ŠSD OŠ Veliko Trojstvo. Suci: Dražen Čvek (Grubišno Polje) i Darko Pintarić ( Daruvar). Nadzornik HRS-a: Jadranko Marinković (Lipovljani).

ŽRK VELIKO TROJSTVO: Lešnik, Mustafa; Bošnjak 1, M. Matić 6, Strepački 2, Zeman 4, Kovačević-Ladić 9, Jolić, Fegeš 1, Ž. Matić 5, Lonjak 3, Jambrešić 3, Rupa 1, Pecolaj 4. TRENER: Tihomir Lovrak.

PODRAVKA 3: Kosnica, Borac, Vrban; Ljubić 2, Karlovčan, Domijan, Šaško, Franjkić 3, Benotić 1, L. Šenvald, Mrđen 1, Hmelina 4, Mag. Horvat, Alvir 2, Papac  9, Pavlović 1. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: ŽRK Veliko Trojstvo  6(4) , Podravka 3 – 4(3).

ISKLJUČENJA: ŽRK Veliko Trojstvo 8 minuta (Matić 2+2, Strepački, Lonjak po 2),  Podravka 3 – 6 minuta (L. Šenvald, Papac, Pavlović).

 

DjURDjEVAC-1

DjURdjEVAC-2DjURdjEVAC-3