Matea Mikolčić // Foto Mirko LukavskiTRENERI SURADNICI // Piše trener Podravke Lino Branko Krajačić

Utakmica 8. kola 2. HRL sjever, u kojoj su se sastale ekipe Zrinskog i Podravke Lino, a koja je završila pobjedom Zrinskog 27:25 (15:12), s pravom je nosila epitet derbija prvenstva. Igrao se kvalitetan rukomet, a pobijedila je domaća ekipa, jer je osim većeg srca i želje za pobjedom, načinila i puno manje tehničkih pogrešaka.

Linicama, puno toga nije polazilo za rukom a i u obrambenim su zadacima igrale slabo, što govori i podatak da je Zrinski zabio samo dva gola iz vana, dok je sve ostalo prolazilo kroz zonu udracima sa 6 metara. Naravno i vratarima je bilo puno teže braniti s tih pozicija, ali ni oni nisu imali svoj dan.

Zrinski je od početka nametnuo svoj način igre za koji Linice nisu imale odgovor, pa se i na odmor otišlo sa prednošću domaćina od tro pogotka (15:12). Drugi dio bio je nešto bolji i Koprivničanke su uhvatile priključak, a u 54. minuti imake su neriješeno, 23:23, s igračem više u polju. Nažalost, nisu uspjele preokrenuti rezultat, iako su dva puta osvojile loptu, no isto toliko puta su je i predale suparnilu, bez da su stvorile poziciju za pucanje na gol. Neiskorištena prednost i pogreške, dovele su do pada koncentracije, a posljedica je treće isključenje L. Kalaus, što su domaće igračice vješto iskoristile, postigle su tri pogotka za redom i otišle na nedostižnu prednost. Konačnih 27:25 za Zrinski, izaziva buru oduševljenja domaćih igračica i bučne publike, koja ih je cijelo vrijeme zdušno bodrila.

Nažalost, izgubili smo današnju utakmicu, velikim dijelom zahvaljujući svojim pogreškama i nedisciplini, kako u obrambenom tako i u napadačkom dijelu. Naravno, time ne želim umanjiti vrijednost i rezultat ekipe Zrinskog, koja je opet pokazala veće srce i karakter, što joj je u konačnici i donijelo pozitivni rezultat. Bez obzira na to što je utakmica bila zanimljiva i imala određenu kvalitetu, Linice su ostale dužnik čakovečkoj publici, koja se, kao i uvijek, pokazala kao osmi igrač, u bodrenju svoje ekipe.

Branko Krajačić

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLA 2. HRL SJEVER

ZRINSKI  – PODRAVKA LINO 27:25 (15:12)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja 100. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (Varaždin). Nadzornik: Loren Marić (Kutina).

ZRINSKI: Dominić, Žvorc, Ivačić, P. Posavec 4, Šarić, Makar 2(1), Glad, S. Posavec 5, E. Horvat, Zadravec 5, Resman 3, T. Horvat 6, Car, L. Posavec 2, Benčik, Laptoš. TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA LINO: Kapitanović, Krmpotić; Slivar 1, Tvorić 7(4), Mikolčić 5(1),  Pejak, Božić, Polančec, Zagorščak, S. Šenvald 3, L. Kalaus 4, D. Kalaus 5, M. Oremović, Maljak, A. Oremović.  TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Zrinski 2(1), Podravka Lino 6(5).

ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Makar 2+2, T. Horvat 2), Podravka Lino 10 minuta (L.  Kalaus 2+2+2, Zagorščak i M. Oremović po 2).