Podravka Vegeta - Krim Mercator // Foto Ivo Čičin-Mašansker

U prvoj utakmic1 2. kola 7. memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo Podravka Vegeta i Krim Mercator 27:31 (12:19). U drugoj utakmici Budućnost je pobijedila Hypo Nö s 25:23 (13:12), pa tako prije 3. kola Krim Mercator i Budućnost imaju po 4 boda i u 17 sati igraju za 1. mjesto, a Podravka Vegeta i Hypo Nö u 19 sati za 3. mjesto. Iza toga slijedi ceremonija završnice turnira, s podjelom pehara i individualnih nagrada.

Dakle, poslije podne turnir se nastavlja i završava 3. kolom u kojem od 17 sati igraju Krim Mercator – Budućnost i od 19 sati Podravka Vegeta – Hypo Nö.

DRUGA UTAKMICA 2. KOLA

U RUKOMETNOM ”RATU” BUDUĆNOST SVLADALA HYPO 25:23

Prvakinje Europe, rukometašice podgoričke Budućnosti, svladale su u 2. utakmici 2. kola bečki Hypo Nö 25:23 (13:12). Relativno tijesno, iako je na početku izgledalo da će Crnogorke svladati Austrijanke bez pô problema.

No, nije bilo tako i pri kraju poluvremena dugo je na semaforu stajalo 12:12, da bi Budućnost ipak povele s 13:12.

Nastavilo se u istim rezultatskom tonu, pa je u 48. minuti bilo 21:21, a kad se Budućnost odvojila na dva razlike, onda je ta razlika održavana do kraja, do 25:23.

Budućnost - Hypo // Foto Ivo Čičin-MašanskerKarakteristika utakmice je da je bila dosta gruba, s puno prekršaja i ozljeđivanja. Trener Budućnosti Dragan Adžić nije trpio opstrukciju igre Hypa, koji je stalnim prekršajima otupio mogućnost bilo kakve taktike, pa je pola u šali, pola u zbilji rekao svojim djevojkama neka nakon svakog prekršaja legnu, da uzvrate istom mjerom opstrukcije.

Nije bilo tako, a nije ni trebalo. Budućnost je iznijela Marina Vukčević na golu. Taman kad smo mislili da se Budućnost slanja na golmanicu Woltering, koja je branila u susretu s Podravkom Vegetom, zabljesnula je Vukčević, a Woltering je sjedila na klupi. Knežević, Mehmedović, Živković najbolje su gađale u Budućnosti.

Nije loše branila ni Barbara Arenhart kod Hypo (9, a 2 je dodala Petra Blažek), ali nakon 1. poluvremena trener Andras Nemeth rekao je da nije zadovoljan i da njegove djevojke premalo razmišljaju, pokazujući pri tome prstom na čelo. Da Silva, Rodrigues i De Moura dale su po 5 golova, a nije bilo raspoložena Alexandra Do Nascimento: samo tri, od toga jedan iz sedmerca i jedan promašeni sedmerac.

7. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO, 2. KOLO, 2. UTAKMICA

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 100. Suci: Igor Barle i  Saša Vučić (Hrvatska).

BUDUĆNOST: Woltering (-), Vukčević (12+1); Miljanić 3, Trifunović, Mendy 1, Živković 4, Bulatović 3, Nikolić 1, Gjorgijevska, Mehmedović 5, Pavičević, Knežević 5, Lazović 3. TRENER: Dragan Adžić.

HYPO: Arenhart (9), Blažek (2); Nascimento 3(1), Cavaleiro, De Souza, De Moura 5, Aćimović 3, Rodrigues 5, Mauler, Da Silva 5, Kaiser 1, Wess, Diniz 1. TRENER: Andras Nemeth.

SEDMERCI: Budućnost – Hypo 3(1).

ISKLJUČENJA: Budućnost 6 minuta (Miljanić, Živković, Lazović), Hypo 2 minute (Diniz).

IGRAČICA UTAKMICE: Marina Vukčević (Budućnost).

PRVA UTAKMICA 2. KOLA

PODRAVKA VEGETA NIJE U FORMI – PORAZ OD KRIM MERCATORA

Nije bilo dobro: Krim Mercator, koji je u Koprivnicu doputovao bez četiri igračice, bez problema je pobijedio domaćinke. Od početka nije slutilo na dobro, jer je u 6. minuti bilo 1:6, pa 1:7, u 16. mintui 4:10, a na kraju poluvremena 12:19. Puno primljenih golova za jedno poluvrijeme. Malo datih. Loša obrana, nesređen napad, ali to je bila posljedica rotiranja igračica, jer prva sedmorka još nije fizički spremna. U igri ”pukni kak’ znaš” najbolje su se snalazile igračice s nepredvidivim šutom: Anita Bulath i Žana Čović. Sanja Damnjanović na ovom turniru nije na svojoj standardnoj razini, pa je tek ulazak Tatari uveo malo reda u ekipu.

Kod Krima se razbranila Jelena Gubišić (9+1), a kako je Gabriella Kain u 1. poluvremenu obranila 5 lopti, to je bilo 15 naspram Podravkinih 9 (Žderić 8, Jelčić 1). Dobra je bila Nina Wörz (6 golova), a opet najboljom se pokazala odlična Sussan Müller.

No, ove ekipe se sastaju u grupi Lige prvakinja, pa tko zna što su treneri možda skrivali. 

Podravka Vegeta - Krim Mercator // Foto Ivo Čičin-Mašansker7. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO, 2. KOLO 1. UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 27:31 (12:19)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (oba BiH).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (9+0), Jelčić (1+-), Kapitanović; Ž. Čović 4, Pongrac 3, Šenvald 1, Božić, D, Kalaus, Gaće, Damnjanović 4(1), Milanović Litre, Vidak 2, Tatari 4, Horvat, Pušić-Koroljević 1, Bulath 8(4). TRENER: Neven Hrupec.

KRIM MERCATOR: Grubišić (8+1), Kain (6+-); Piedade 2, Wörz 6, Mavsar 1(1), Bodnjeva 3, Lazović 5, Zulić, Müller 7, Janković, Gregorc, Krpež 4, Vergeljuk, Zrnec 3, Potisek. TRENER: Tone Tiselj.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Krim Mercator 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Vidak), Krim Mercator 8 minuta (Müller, Krpež, Wörz, Janković).

IGRAČICA UTAKMICE: Sussan Müller.