Presica: Mišel Jakšić, Božica Palčić, Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPRENOSIMO S KOPRIVNICA.NETA

Dugogodišnja kapetanica i najbolja igračica Podravke Vegete Miranda Tatari ipak neće produljiti ugovor s koprivničkim klubom. Otkrila je to direktorica RK Podravke Božica Palčić na današnjoj konferenciji za novinare na kraju natjecateljske sezone.

– Nakon Mirandine ozljede početkom godine smo počeli razgovore oko nastavka suradnje i ta je želja bila obostrana. Međutim, u međuvremenu je došlo do promjene, ona ima neke druge životne planove te nismo potpisali novi ugovor – rekla je Božica Palčić.
Miranda Tatari zasad ne želi govoriti o razlozima koji su doveli do njenog odlaska, a o svojim će planovima uskoro upoznati javnost.

Na konferenciji za novinare je kao predstavnik većinskog vlasnika sudjelovao i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Čestitam svima na ostvarenim rezultatima i osvojenim trofejima. Nije im bilo lako, štedjelo se na svakom koraku, ali su podnijeli teret i zasluženo slavili.

O financijama nije želio opširnije govoriti.

– Nadzorni odbor će financijske rezultate predstaviti javnosti na sjednici skupštine dioničara, no uspjeli smo doći u solventnu situaciju. Preoblikovanje je uspješno provedeno, a kroz koju godinu ćemo se možda opet moći boriti za velike europske ”kante” – kazao je Jakšić, uz zahvalu sponzoru Podravki na podršci.

– Koprivnica je jedini grad koji je manji od 100.000 stanovnika, a ima nogometnog prvoligaša, i k tome rukometne prvakinje. Kad se tome dodaju i uspjesi u svim ostalim sportovima, onda smo sigurno najsportskiji grad u Hrvatskoj.

Direktorica Palčić je na novinarsko pitanje odgovorila kako dugova više nema i kako je plaća redovita. Dodala je da se neće trošiti više nego što se ima jer ne žele stvarati nove dugove.

Potvrđene su i igračke promjene u prvoj ekipi o kojima se pričalo prošlog tjedna. Dolaze Ivana Dežić, Lana Franković, Dora Krsnik i Selena Milošević, a klub napuštaju Andrea Čović, Kristina Elez, Jelena Trifunović i Jelena Živković. Prva golmanica Mirjana Milenković trebala bi ostati, očekuje se i formalni potpis novog ugovora.

Nova ekipa, smatra trener Mrđen, bit će dovoljno dobra za osvajanje naslova prvakinja Hrvatske, a jasno je da u Europi nije za visoke domete. No, skupljanje iskustva svakako će koristiti mladim igračicama koje bi trebale predstavljati budućnost hrvatskog ženskog rukometa.