Junakinje01Portal www.rukomet.hr objavio je danas kolumnu Sanjina Lučičanina, koji je pozitivno reagirao na prikazanu igru i želju i volju rukometašica Podravke Vegete u susretu s Lavrikom u nedjelju navečer. Objavljujemo, dakle, i drugi (uz onaj iz Sportneta) neutralni tekst, koji afirmira ženski rukomet. Kolumnista je pisao i o ostalim ženskim klubovima i njihovim nastupima u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, ali smo, razumljivo, izdvojili samo dio koji se odnosi na Podravku Vegetu.

BRAVO, HRVATICE
Sanjin LučičaninJučer sam se uživio navijajući za Podravku u Ligi prvakinja protiv odličnog norveškog Larvika! Podravkašice su odigrale fenomenalnu utakmicu, borile se do samog kraja, stvarno moram reći, toliko želje i truda dugo nisam vidio! Vidi se očigledan napredak u obrani 6-0, koja je postala pokretljiva, s pravovremenim izlascima na protivničke pucačice, s vođom obrane Vesnom Milanović Litre! Odlična atmosfera u dvorani koja je pridonijela još većoj borbenosti igračica, s utakmicom ”života” Trifunović, koja je davala golove sa svih mogućih pozicija, s odličnom Milenković na golu, zamalo je došlo do velikog iznenađenja i pobjede protiv kvalitetnije ekipe Larvika, koja je veliko ime u europskom ženskom rukometu! Do samog kraja igrala su sva tri znaka, potpuno bi bilo zasluženo da je i Podravka pobijedila! Veseli me činjenica da, ako Podravkašice ovako budu igrale domaće prvenstvo, bit će pravi, zanimljivi sudar dvaju najboljih ekipa u Hrvatskoj, Podravke i Lokomotive, što donosi draž i posebnu zanimljivost! Još jednom, bravo, bravo, za jučerašnju prezentaciju hrvatskog ženskog rukometa, svim igračicama Podravke i stručnom stožeru na čelu s trenerom Goranom Mrđenom.

REAGIRANJE POSJETITELJA PORTALA
Milivoj Brko Šuša, Vinkovci
– Odavno nisam gledao tako borbenu i odličnu igru rukometašica Podravke – šteta što nisu imale dovoljno snage do kraja utakmice pa da tu borbenost, požrtvovanje, znanje i kolektivnu igru okrunie barem s jednim bodom! Bez obzira na poraz, veliko hvala svim igračicama, stručnom stožeru i navijačima na odličnoj predstavi – uživao sam gledajući ih.

FOTOGRAFIJE SJAJNE OBRANE PODRAVKE VEGETE
Objavljujemo i slike akcije domaće obrane, koje je snimio Mirko Lukavski (Glas Podravine), a koje govore a čvrstini bedema pred vratima Mirjane Milenković. Na slici su junakinje Trifunović (25), Milanović Litre (13), Čović (2) i Milenković (16).Junakinje1Junakinje2Junakinje3Junakinje4