Podravkine kadetkinje U-16 okrunile su se s čak dvije nagrade za perspektivnu ekipu i to od strane Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice te od Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Za najuspješniju perspektivnu pojedinku od strane Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije odabrana je Lana Strugar dok je od strane Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice primila priznanje za nominaciju. Trenerica ove zlatne generacije je bila Đurđica Zečević koja je s generacijom rođenom 2004./2005. godinu provela velikih osam godina. Neke od djevojaka poput Dunje Međurečan, Tene Megerle, Lane Stugar u ovoj sezoni nastupaju i za prvu ekipu Podravke te su registrirane za nastupe u Ligi prvakinja gdje su upisale svoje prve igračke minute i pogotke. 

Trenerica Đurđica Zečević na prijemu kod gradonačelnika Grada Koprivnice, Mišela Jakšića//foto:Ivan Brkić

Na posljednjem odigranom Prvenstvu Hrvatske također su odnijele zlato zbog čega je njihov uspjeh itekako zapažen. Najboljom igračicom turnira bila je proglašena Tena Megerle, a tu su bile i Ema Balaško s titulom najbolje obrambene igračice prvenstva, Lana Strugar kao najbolje desno krilo turnira te ujedno i dio najbolje sedmorke turnira. Titulu najbolje trenerice na Prvenstvu Hrvatske 2021. ponijela je trenerica Đurđica Zečević koja je napravila i jedan lijepi osvrt na ovu zlatnu generaciju.

Završetkom jednog razvojno sportskog ciklusa za izlaznu generaciju igračica godišta 2004/5 želim se osvrnuti s nekoliko riječi  na proteklih 8 godina koliko sam provela s njima kao trenerica. U više navrata  tvrdila sam da se radi o iznimno ambicioznoj, marljivoj i potencijalno talentiranoj generaciji, a one su to samo potvrđivale iz godine u godinu. Nije mi namjera neprimjereno glorificirati njihove uspjehe jer u povijesti našega kluba bilo je sličnih uspješnih generacija, ali ove djevojke svakako zaslužuju da ih se ne zaboravi kao jednu od najuspješnijih.

Statistika nije svima najdraža, ali je neumoljiva:

3  puta prvakinje Hrvatske u svojim kategorijama

1 puta viceprvakinje Hrvatske HKL

2 puta 2.mjesto u 2HRL –sjever (seniorska konkurencija)

U posljednje dvije i pol natjecateljske godine zabilježile su u ukupno 140 odigranih prvenstvenih utakmica čak 123 pobjede uz samo 12 poraza i 5 neriješenih rezultata s impozantnom gol razlikom 3889:2871 golova (+1018).

Njihova marljivost, disciplina i talentiranost na više od 1000 održanih treninga morala je dati takve pozitivne rezultate. Sretna sam što su iz te generacije u  rad 1.ekipe trenutačno uključene  njih tri, a tri su, dogovorom klubova, otišle na stjecanje prvoligaških iskustava uz otvorenu mogućnost povratka. Na aktualnom popisu kadetskih reprezentativki Hrvatske nalazi  se 6 igračica iz te generacije. Ne zaboravljam ni sve one ostale čije su ambicije za daljnjim školovanjem nadvladale one sportske, a među njima je također bilo igračica s velikim potencijalom.

Svima njima, od prve do zadnje, zahvaljujem na marljivosti, pristojnosti i predanosti rukometu, koji nam je donio puno radosti, ali i razvio niz pozitivnih ljudskih osobina koje će im koristiti u daljnjem životu. Izuzetno sam ponosna na tu generaciju djevojaka, bilo je divno raditi sa njima.

Vaša trenerica Đurđica Zečević

Foto galerija//arhiva//foto: Ivan Brkić i Romana Mihalec