Danilovgrad - Podravka: broj 9, Jauković, zabila je 7 golova iz vana // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta golom Jelene Živković u zadnjoj sekundi utakmice Regionalne lige s Danilovgradom, odigrane u Kokotima, osvojila je nova dva boda u Regionalnoj ligi. Podravka Vegeta nije se znala postaviti kao favorit, pa je jedva izvukla pobjedu nad ekipom u kojoj igraju uglavnom kadetkinje i juniorke, 96. godište i mlađe. Nakon 1. poluvremena i 11:15, od 40. minute (17:16) Danilovgrad je bio u stalnom vodstvu i uopće ne bi bilo nezasluženo da su djevojke Maje Savić odnijele prve bodove u regionalnom natjecanju.

Danilovgrad - Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerIako su u početku domaće rukometašice vodile, činilo se da je to tako kao i u svakoj utakmici: ”dok se naše ne zagriju”. Pa se nekako došlo do normalne razlike u poluvremenu, s obzirom na to da su domaće igrale sa silnom željom, a Podravka Vegeta sa čudnim pristupom, muvanjem oko zone, lošim dodavanjima i nepotrebnim guranjem lopte na crtu.

No, nakon 11:15 u poluvremenu u 37. minuti bilo je 15:15 (sedam minuta Podravka Vegeta bez gola), a onda je Danilovgrad u 40. poveo 17:16, 43. 18:17, 44. 19:18, 46. 20:18, 50. 21:19, 52. 22:20 i 23:20!

E, to je već bilo tri razlike, pa se nešto moralo odigrati i na drugoj strani. I Koprivničanke su uspjele u 55. minuti izjednačiti, 23:23. Domaće su u 57. povele 24:23, gošće izjednačile, a kad je Havić zabila svoj šesti gol iz vana (inače recept kako su vanjske trebale igrati cijelu utakmicu: skoči i pucaj, nema tu velike filozofije) i kad je Podravka Vegeta u 59. minuti vodila 24:25, mislilo se da je gotovo. No, Danilovgrad je zabio desetak sekundi prije kraja za izjednačenje, i onda je u brzom napadu skočila Živković i u zadnjoj sekundi zabila za pobjedu.

Živković u akciji u 1. poluvremenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU dijelu utakmice Koprivničanke su igrale beskrvno, a slabo su čuvale vanjske pucačice (nešto se čak od toga vidi i na slikama), a vratarke? Milenković je sama tražila izmjenu u 19. minuti i priznala da je od sedam primljenih pet na njezinu dušu, Kapitanović je u 10 minuta prvog dijela obranila tri lopte, u drugom još jednu, a Jukić je s dvije obrane u pravo vrijeme čak bitno pridonijela osvajanju bodova.

Mora se više iskazati odlučnost i želja za dominacijom, koja bi zbog razlike u kvaliteti bila normalna.

U nedjelju se igra utakmica Regionalne lige s Budućnosti. Utakmica je u 17 sati, kako bi Koprivničanke mogle ranije krenuti na put kući. U subotu je u programu zajednički trening s Budućnosti, koja je u četvrtak u Ljubljani odigrala s Krim Mercatorom 19:19 (6:10). Podravka Vegeta opet je na 5. mjestu sa 6 bodova, dva manje od Lokomotive i s dvije utakmice manje. Prve četiri ekipe, na kraju ligaškog dijela Regionalne lige, igrat će Final Four.

UTAKMICA 7. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

DANILOVGRAD – PODRAVKA VEGETA 25:26 (11:15)

PODGORICA-KOKOTI – Sportski centar Rex u Kokotima. Gledatelja: 30. Suci Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić (oba Crna Gora). Delegat WRHL-a: Nebojša Vujisić (Crna Gora).

DANILOVGRAD: Nenezić (1+0), Kostić, Rajković (8+0); Arsenijević, Ujkić 1, Senić 1, Pavićević, Grbić 2, Ramusović 1, Jauković 7, Čavlović, Muratović 1, Pejović 2(2), Agović 2, Klikovac 8(2), Malović. TRENERICA: Maja Savić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+0), Kapitanović (4+0), Milenković (1+0); Čović 2, Gavranić 3, Havić 6, Živković 6(1), Vukojević 1, Nemaškalo 3, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Trifunović 2, Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Danilovgrad 4(4), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: Danilovgrad 2 minute (Agović), Podravka Vegeta 4 m inute (Živković, Milanović Litre).

IGRAČICA UTAKMICE: Dina Havić (Podravka Vegeta).

Danilovgrad - Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker