Slika iz Metkovića sa srednjoškolkama // Foto Filip TurkU unaprijed odigranoj utakmici 14. kola 1. HRL za žene Podravka Vegeta pobijedila je večeras u Pločama sastav Dalmatinke: Dalmatinka – Podravka Vegeta 21:31 (7:21). Trener Goran Mrđen koristio je tzv. ”udarnu” sedmorku samo na početku, a ostatak utakmice bio je ispit za mlađe snage, što je vidljivo iz statistike. Zbog toga je i istopljena razlika iz prvog poluvremena, pa je, statistički gledano, Dalmatinka dobila drugo poluvrijeme sa četiri razlike.

– Koristili smo jaču postavu samo prvih četvrt sata, s tim da Trifunović i Milenković nisu ulazile u igru, Živković tek malo na početku. Više od 70 posto utakmice igrale su igračice na koje moramo računati u buduće. Takav pristup imali smo zbog razlike u kvaliteti ekipa – javio je nakon utakmice trener Goran Mrđen.

No, bilo je tu i čuvanja igračica.

– Nismo vraćali u igru prvi sastav, jer je bilo dosta hladno, a moramo sačuvati igračice za vikend kada u Koprivnici igramo utakmice Regionalne lige s Krim Mercatorom i Metalurgom, u srijedu prvenstvenu s Kokom u Varaždinu, a dvije su utakmice Regionalne lige u Crnoj Gori neposredno iza nas.

Mrđen je primijetio da kod igračica koje su bile u reprezentaciji vlada preveliki respekt, neki strah od pogrške i odgovornosti.

– Kod ostalih moramo doći do toga da ispolje kvalitet koji neosporno imaju, moraju igrati opuštenije, a s tim dolazi i sigurnost u igri, pa će biti i manje grešaka – rekao je Mrđen.

A što se tiče grešaka utakmica je obilovala pogreškama s obje strane. Prednjačila je Dalmatinka sa 17 tehničkih pogrešaka (najviše Tomić – 7), ali i Podravka Vegeta imala je 10 (Dragišić 5, Vidak 3). Podravka Vegeta pucala je 48 puta po golu i imala 65 posto realizacije, a Podravkine golmanice obranile su 8 od 29 lopti, samo 28 posto.

Nakon utakmice Podravka Vegeta se nakon sedam dana izvan Koprivnice vraća doma i u subotu u 18 sati igra utakmicu Regionalne lige s Metalurgom iz Skoplja, u nedjelju u isto vrijeme s Krim Mercatorom iz Ljubljane.

UTAKMICA 14. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

DALMATINKA – PODRAVKA VEGETA 21:31 (7:21)

PLOČE – Dom sportova Ploče. Gledatelja: 300. Suci: Ivan Grbavac i Siniša Ravlić (oba Vrgorac). Nadzornik HRS-a: Vojo Musulin (Split).

DALMATINKA: Bakula (-+0), Jelčić (11+0); Boras 1, Tomašević, Arar, Marinović 5, Lekić 3, Franušić 8(2), Tomić 4, Klarić, Radoš, Ivičević, Žderić. TRENER: Ivan Jerković.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+-), Kapitanović (6+0), Milenković (-); Čović 5, Nikšić 2, S. Šenvald 1(1), Živković, Džono 4, Nemaškalo 5(1), Dragišić 3, Vidak 6(2), Oremović 3, Maljak 1, Trifunović, Elez 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Dalmatinka 3(2), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 6 minuta (Marinović, Klarić, Ivičević), Podravka Vegeta 12 minuta (Vidak 2+2, Čović, Nikšić, Dragišić, Oremović po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Čović (Podravka Vegeta).

UZ FOTOGRAFIJU

PORUKA IZ METKOVIĆA: Jučer i danas ugostili smo Rukometni klub Podravka Vegeta,koje su se pripremale za večerašnju utakmicu protiv RK Dalmatinka iz Ploča. Na kraju treninga, učenice su iskoristile za jednu zajedničku fotografiju. Hvala profesorima Šprlji i Prci na susretljivosti!

Dakle, fotos je snimljen u Metkoviću, ne u Pločama. Snimio Filip Turk