Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 3. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta je na domaćem terenu pobijedila ŽRK Bjelovar 41:24 (20:9).
Velika razlika u kvaliteti, a rekli bismo i u rangu (Bjelovar je dojučerašnji drugoligaš) pridonijela je tome da Podravka Vegeta pobijedi i to upečatljivim rezultatom.

Nakon silnih napora koje je podnijela prva ekipa Podravke u pripremama za turnir u Kragujevcu i na samom turniru s ulaskom u Ligu prvakinja, umor je ostavio trag, pa je trener Podravke Vegete Goran Mrđen krenuo sa sastavom koji je manje igrao na turniru, u kojem je na golu bila, uvjetno rečeno, treća golmanica, Antonia Jukić, a na vanjskom Marijeta Vidak (uz Elez i Živković). Jukić je sjajno iskoristila ponuđenu priliku. U 1. poluvremenu imala je 11 obrana (10+1). Vidak je zabila pet golova i bez obzira što se radilo o suparniku slabijih mogućnosti, vrijedno je saznanje za trenera da ima igračica i izvan prvih sedam. Jer igrale su i zabijale i mlada krila Maljak, A. Oremović i S. Šenvald.

Poluvrijeme je završilo 20:9.

Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-MašanskerI u drugom poluvremenu trener je radio miks mladih i iskusnih, pa je zaigrala i Ivona Mrđen, a s mladima je u prvoj sedmorki ostala samo Živković. Oko 40. minute još jedna povoljna vijest za trenera Podravke Vegete: u igru je ušla Ivana Dragišić nakon preboljele mononukleoze i u 48. minuti zabila je svoj prvi gol u prvenstvu. Moći će je koristiti na desnom vanjskom, za što je i predviđena, ali i, u slučaju potrebe, i na desnom krilu. Izašla je Živković, pa je praktički igrala druga Podravkina sedmorka. Time je žrtvovana gol-razlika, ali dobro je što se vidjelo i te djevojke na djelu. Još nije oporavljena Andrea Čović.

Na kraju pobjeda od 41:24. Najbolja Antonia Jukić.

U idućem kolu Podravka Vegeta gostuje u Umagu.

UTAKMICA 3. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – BJELOVAR 41:24 (20:9)

KOPRIVNICA – Sportska Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Matić (Kostrena) i Kristian Orešković (Senj). Nadzornik HRS-a: Goran Stojanović (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (23+1), Kapitanović (-+0), Milenković (-); A. Nikšić, S. Šenvald 4, Živković 5, Džono 3, Nemaškalo 3, I. Mrđen 4, Dragišić 1, Vidak 8, A. Oremović 7, Maljak 4, Tatari, Trifunović, Elez 2. TRENER: Goran Mrđen.

BJELOVAR: Seretin (2), Medved (2), Maras (6+1); M. Nikšić 4, Smiljčić 1, Šanteković 1, A. M. Gavrić 3, Šandor 1, Lupić 1, Kuzman 3(3), M. Gavrić 3, M. Oremović 1, Hruby, Gašparović 4, Turković 2. TRENER: Nenad Horvat.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(0), Bjelovar 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Šenvald, Živković), Bjelovar -.

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta).