Rukometašice Podravke U15 u nedjelju su, u Varaždinu, odigrale utakmice protiv Koke i Petrinie u sklopu šestog kruga 1. HRL U15. Trener Antonio Pranjić u ovim utakmicama nije mogao računati na Luciju Marijanović i Saru Banfić zbog prehlade.

U prvoj utakmici protiv domaće ekipe Koke naše su mlade rukometašice pobijedile rezultatom 16:26. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina s 8 i Ana Adžaga s 4 postignuta pogotka. Vratarka Lora Tetec skupila je 5 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Dora Ferčec. Pred kraj susreta van iz igre morala je Vanessa Lengelić zbog ozljede gležnja te drugu utakmicu nije igrala.

U utakmici protiv ekipe Petrinie ostvarena je visoka pobjeda rezultatom 44:20. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina i Katja Gregurić s 8 te Maja Elena Hajdinjak s 5 i Dora Ferčec s 4 postignuta pogotka. Vratarke su skupile ukupno 11 obrana, od čega je Tara Galić imala 6. Najkorisnija igračica u našim redovima bila je Maja Elena Hajdinjak.

Naše cure su vodeće na tablici s maksimalnim brojem osvojenih bodova. U idućem krugu, ove nedjelje na domaćem terenu, odmjeriti će snage s Đakovom i Brodom.

“Čestitam curama na nove dvije pobjede. U prvoj utakmici protiv domaćina Koke smo odradili fenomenalno drugo poluvrijeme u kojem smo riješili pitanje pobjednika. Gubili smo na poluvremenu 12:10 jer je bilo puno grešaka i u obrani i u napadu. Izgledali smo kao neka druga ekipa što se ubuduće ne smije ponavljati. U drugom poluvremenu smo bili pokretljiviji, precizniji, koncentriraniji i brži te smo im dopustili da do kraja postignu samo četiri pogotka. Tena Jurlina se najviše istaknula u napadu u tom periodu dok se utakmica “lomila” svojim pogocima iz situacija jedan na jedan. U utakmici protiv Petrinie smo od samog početka kontrolirali igru te smo ostvarili visoku pobjedu. Zanimljiv je podatak da je Katja Gregurić zabila svih 8 pogodaka u drugom poluvremenu. Pohvalio bih sve igračice na zalaganju i borbenosti u obje utakmice – rekao je trener Antonio Pranjić.
Koka – Podravka 16:26 (12:10)

Igrale su: Galinec ml. (1), Galić, Tetec (5); Milivojević 3, Jakupanec, Horvat 2, Jurlina 8(1), Hajdinjak, Napan, Adžaga 4, Ferčec 2, Radiček, Liščak 3, Lengelić 2, Gregurić 2. Trener: Antonio Pranjić

Podravka – Petrinia 44:20 (21:13)

Igrale su: Galinec ml.(2), Galić (5+1), Tetec (2+1); Milivojević 3, Jakupanec 4, Horvat 4, Jurlina 8(3), Hajdinjak 5(1), Napan 2, Adžaga 1, Ferčec 4, Radiček 2, Liščak 3, Lengelić, Gregurić 8. Trener: Antonio Pranjić