Zajednička fotografija igračica Podravke 4U Slavonskom Brodu gostovala je ekipa Podravka 4 te je s domaćom ekipom ŽRK Brod odigrala susret 6. kruga 1. HRLD.

Ujedno je istoga dana s istoimenim protivnicama odigrana i zaostala utakmica 2. kruga lige koja je bila odgođena zbog vremenskih neprilika u prosincu mjesecu prošle godine.

Iz tih razloga na gostovanje sam povela veći broj igračica (19) kako bih svima u dvije utakmice pružila prilika za igru.

U prvoj utakmici izborili smo uvjerljivu pobijedu od 20 zgoditaka razlike (23:3), a kuriozitet je rezultat prvog poluvremena kad nismo primili zgoditak (18:0).

Ekipa je nastupila u sastavu: Vrabec, Petika 5, Galinec 4, Popović 2, Sikavica 1, Kodrić, Kokša, Brkić 2, Benić, Jandrašić 5, Petričević 2, Borac, Presek, Bogdan 2, Kolar.

U drugoj, zaostaloj, utakmici, nakon kratke pauze za odmor ekipa, opet nije izostala visoka pobjeda (19:6), samo su u sastav umjesto Kokše ušle Krstanović i Dombaj.

Golove u drugoj utakmici postigle su: Galinec 4, Popović 1, Sikavica 3, Jandrašić 8, Petričević 1, Kolar 2.

Neovisno o slabijem protivniku zadovoljna sam igrom svojih djevojčica u obje utakmice, a povoljno kretanje rezultata omogućilo nam je i veću slobodu u izvođenju utreniranih i dogovorenih taktičkih akcija.

Sad nam slijedi podulja pauza u nastavku natjecanja, koju ćemo iskoristiti za odigravanje nekih prijateljskih utakmica, a 17. ožujka kao domaćini u 7. krugu lige dočekujemo ekipe iz Đakova i Garešnice.

Tena Petika vrlo dobra u Virovitici

U nedelju je u Virovitici odigrana utakmica 5. kruga 1. HRLD (rođenih 2000 g. i mlađe)  u kojoj su se sastale ekipe ŽRK Tvin – Trgocentar i Podravka 4, koja je završila našom pobjedom rezultatom 15:10. Ekipa Ivančice iz Ivanske nije došla jer je odustala od daljnjeg natjecanja u ligi.

Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena (8:7 za nas) u drugom dijelu, uz vrlo dobru igru u obrani, počeli smo se rezultatski odvajati od ekipe domaćina, što je na kraju rezultiralo pobjedom od 5 golova razlike.

Ovaj put, za razliku od prošle utakmice protiv istog protivnika, zadovoljna sam pristupom igri, kvalitetom i borbenošću mojih djevojčica i to treba biti obrazac u nastavku natjecanja.

Sve igračice zaslužuju pohvalu za igru, a posebno ističem vrlo dobru igru Tene Petike.

Ekipa je nastupila u sljedećem sastavu: Bačić, Petika 8, Galine, Popović 1, Sikavica, Dombaj, Kokša, Brkić, Benić 1, Jandrašić 3, Vrabec, Jurić, Petričević 2, Borac, Bogdan.

 

Autor: Đurđica Zečević, trenerica