Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović, ujedno i drugi dom koprivničkih rukometašica od danas ima novo ime, Školsko sportska dvorana ”Josip Samaržija-Bepo”.Inicijativa je to Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, a čijom će se zaslugom iskazati poštovanje velikom treneru zbog svega što je napravio za koprivnički rukomet te što je poimanje vrhunskog sporta upravo na njegovim temeljima stvorilo Rukometni klub Podravku kakav imate priliku gledati danas.

Prvi dio svečanosti bio je rezerviran za otkrivanje imena nove dvorane, a u tom emotivnom trenutku je supruga trener Josipa Samaržije Bepa zajedno sa sinovima prošla kroz špalir koji su svečano napravile koprivničke mažoretkinje. Nakon toga gospođa Samaržija je otkrila malu spomen ploču koja će stajati na ulazu, a sinovi su otkrili natpis na dvorani nakon kojeg je uslijedio gromoglasan pljesak uz puno emocija.

Svečanosti su se odazvali i ugledni gosti gradonačelnik Mišel Jakšić, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Današnji događaj su govorima uveličali predsjednik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Zlatko Blažeković, gradonačelnik Mišel Jakšić, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Ispred Rukometnog kluba Podravka odazvala se cijela prva ekipa zajedno sa stožerom te direktorica Rukometnog kluba Podravke Vlatka Mihoci. Ovom svečanom događaju bile su nazočne i članice druge i treće ekipe te njihovi treneri.

Sve to su odličnom glazbenom podlogom popratili mladi talentirani saksofonisti iz Glazbene škole Fortunat Pintarić. U El grande Quartetu pod vodstvom mentorice i profesorice Sare Oškera nastupili su Lana Ovnić, Simon Sović, Juraj Kovač i Katja Ljubić. Zahvala ide i koprivničkim mažoretkinjama koje su također dodale svečani ton ovom okupljanju. Svečanost su uveličale i djevojke inače članice KUD-a Koprivnica koje su nosile građanske nošnje.

Foto: Ivan Brkić