Djevojčice Podravke 3 (rođene 2006. i mlađe) su u subotu 07. prosinca 2019. u svojoj dvorani u Koprivnici, odigrale 4. krug MLŽ za djevojčice ”A” 2006. godište i mlađe s ekipama RK Ludbreg iz Ludbrega i RK Koka iz Varaždina.

Pobjeda u prvoj utakmici s visokih 32 : 10 (17 : 2), koja je odigrana protiv djevojčica iz Ludbrega, bila je očekivana jer se radi o objektivno slabijim protivnicama. No, visokoj pobjedi od petnaest razlike 35 : 20 (17 : 9) protiv ekipe Koke, nitko se nije nadao.

Iako u ulozi favorita, u utakmicu protiv RK Ludbrega su domaće djevojčice od početka krenule vrlo motivirano i odgovorno te su prvi gol primile u sedmoj minuti kod rezultata 6 : 0 u svoju korist, a do kraja poluvremena dobivaju još samo jedan. Zbog puno rotacija igračica i njihove velike želje za postizanjem pogodaka dolazi do popuštanja koncentracije u obrani, ali unatoč tome razlika u rezultatu stalno raste do konačnih 32 : 10.

S ekipom Koke, unatoč pobjedama, uvijek igramo kvalitetne i zanimljive utakmice, što je dodatno motiviralo Podravkine djevojčice te one spremne i željne dokazivanja ulaze u drugu utakmicu. Od samog početka igraju čvrstu, agresivnu i vrlo pokretljivu obranu, koju Kokine djevojčice ne uspijevaju probiti, tako da djevojčice iz Varaždina svoj prvi gol postižu tek u osmoj minuti kod rezultata 7 : 0 za Podravku. Do kraja prvog poluvremena Koprivničanke gošćama dozvoljavaju postizanje nekoliko laganih pogodaka te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 17 : 9. U drugom poluvremenu domaće djevojčice ne posustaju, te kao i u prvom, odličnom i brzom igrom u napadu vrlo lako dolaze u poziciju za postizanje gola, a u obrani nastavljaju agresivno i čvrsto te cijelo vrijeme polako podižu razliku, koja u tridesetsedmoj minuti iznosi 20 golova prednosti (34 : 14). U posljednje tri minute utakmice Podravkašice igraju ležernije, što Varaždinke koriste i postižu šest golova te ublažavaju poraz na konačnih 35 : 20.

 

Rezultati utakmica:

Ludbreg – Podravka 10 : 32 (2 : 17)

Podravka – Koka 35 : 20 (17 : 9)

 

Slike: Dražen Cvelber, Adela Šimunic Smiljanec

Tekst: Nenad Smiljanec