Djevojčice Podravke 3 su u nedjelju 03. studenog 2019., odigrale utakmicu MŽL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište u SD Srednje škole Krapina s Radnikom iz Križevaca te Zagorcem iz Krapine.

Utakmica s Radnikom od samog početka bila je nervozna, no uvijek je tako kada se igra lokalni derbi. Podravkine djevojčice loše otvaraju utakmicu pa nažalost ne igraju na istoj razini kao posljednja tri turnira. Koprivničanke igraju u grču i otvaraju utakmicu s dva pogotka zaostatka. No ubrzo postižu tri pogotka u nizu i preokreću prednost Radnika od 4:2 na 5:4 u svoju korist. Do kraja poluvremena Križevčanke su u stalnom zaostatku gol do dva za Koprivničankama, što one nikako ne uspijevaju iskoristiti i napraviti osjetniju razliku u svoju korist. Na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 9:9.  Drugo poluvrijeme donosi istu sliku na terenu. Koprivničanke ne pokazuju puni potencijal, a Križevčanke to koriste i uz veliko zalaganje četiri i pol minute do kraja dolaze u prednost 19:18. Međutim, Podravkašice nisu spremne na poraz i uz velike napore uspijevaju izjednačiti rezultat, ponovno povesti te vodstvo zadržati do kraja utakmice i pobijediti s 21:20.

Od samog početka druge utakmice na turniru, bilo je vidljivo da su djevojčice Zagorca slabiji protivnik i da će se utakmica odvijati u jednom smjeru. Iako obrana niti u ovoj utakmici nije na željenoj razini, naše djevojčice su rastrčane i efikasne u napadu te postepeno grade vodstvo do 18 : 10. Istom igrom nastavljaju i u drugom poluvremenu i pobjeđuju s visokih 40 : 21.

Na ovom turniru  Podravkine djevojčice su pokazale da i uz svoju lošu igru imaju karakter pobjednika i sposobnost preokrenuti rezultat u svoju korist čak i kada protivnik povede u zadnjim trenucima utakmice.

Kasniji termin igranja utakmica omogućio je djevojčicama iz Koprivnice kratku i ugodnu šetnju prelijepom Krapinom, rodnim gradom vodeće osobe hrvatskog narodnog preporoda i utemeljitelja suvremenoga hrvatskog pravopisa, Ljudevita Gaja.

 

Radnik – Podravka  20 : 21 (9 : 9)

Podravka – Zagorec 40 : 21 (18 : 10)

 

Foto: Adela Šimunic Smiljanec, Dražen Pevač i Dražen Cvelber

Tekst: Nenad Smiljanec