Europska rukometna federacija danas je u na videokonferenciji donijela niz odluka koje se odnose na nastavak natjecanja u njenoj nadležnosti za ovu sezonu (2019./2020.). Glavna odluka je svakako da se ni u mjesecu lipnju neće odigrati utakmice, a dio natjecanja koja su bila u rasporedu za kasnije su ili odgođena ili otkazana.

EHF Kup, u kojem je Podravka Vegeta izborila nastup u polufinalu, je otkazan, odnosno cijela je natjecateljska sezona poništena. Samim time to znači kraj natjecateljske sezone za naše rukometašice jer je i HRS ovog tjedna poništio domaća natjecanja.

Osim poništenja EHF Kupa za žene i muškarce, Federacija je poništila i ženske kvalifikacije za EURO 2020., sve utakmice Challenge kupa te preostale utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2021. godine.

Što se tiče Lige prvaka u muškoj konkurenciji otkazane su osmina finala i četvrtfinale te su kao sudionici turnira u prosincu odabrani Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem. Kod rukometašica, plan EHF-a je da se četvrtfinala i Final Four odigraju u rujnu, a domaćin je Budimpešta. Ako se četvrtfinala neće moći igrati, na završnom turniru će nastupiti Metz, Esbjerg, Györ i Brest kao trenutno najbolje plasirane ekipe u skupinama drugog kruga Lige prvakinja.