Time out uNordhhausenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon susreta 1/16 finala EHF Kupa pobjednika kupova i završetka natjecanja u grupama Lige prvakinja poznat su sve ekipe sudionice 1/8 finala. To je 12 pobjednica iz šesnaestine finala KPK te četiri ekipe što dolaze iz EHF Lige prvakinja: Hypo Nö, Krim Mercator, Lublin i Podravka Vegeta. One u 1/8 finala ne mogu igrati međusobno.

Njihovi mogući suparnici su Team Tvis Holstebro i Viborg iz Danske, Issy Paris Hand iz Francuske, Érd iz Mađarske, Sercodak Dalfsen iz Nizozemske, Glassverget i Vipers Kristiansand iz Norveške, SC Municipal Craiova (u ekipi igra bivša Podravkina igračica Jelena Živković) iz Rumunjske, Lada i Zvezda iz Rusije te Ankara Yenimahalle (u ekipi igraju bivše Podravkine igračice Gaće i Havić) i Ardesen GSK iz Turske ( u ekipi iz Hrvatske igraju Tea Grubišić, Nataša Janković i Jelena Piršl).

Od siječnja (jedanput mjesečno) igrat će se po dvije utakmice na ispadanje.

Daleki suparnici su iz Turske (2), Rusije (2), Norveške (2), nisu blizu ni Rumunjska, Danska (2), Francuska i Nizozemska. Najbliže je Érd, ali ”daleko mu kuća”. Njega trener Podravke Vegete Goran Mrđen ne priželjkuje. Zvučna imena poput Viborga, Lade i Zvezde dovoljno su opasna sama za sebe, ni Cariova nije na listi želja, ali EHF Kup pobjednica kupova jako je natjecanje i svaki suparnik je opasan.

No, pričekajmo izvlačenje parova, pa će se onda moći ocjenjivati izgledi pojedinih ekipa. Sigurno je jedno: mlada ekipa Podravke Vegete prolaskom osmine finala i ulaskom u četvrtzavršnicu učinila bi veliki europski korak naprijed, jer zadnje dvije sezone ispadalo se iz natjecanja ranije.