S utakmica Krim Podravka Vegeta u LjubljaniObjavljena je konačna lista sudionika EHF Lige prvakinja. Ima odustajanja, primjerice španjolski prvak Itxako. Podravka Vegeta je zasad na 10. mjestu sudionika, za dva mjesta više nego na što je bila na listi prije, u trećoj jakosnoj skupini.

Zamjena Itxaku, koji je bio u drugoj jakosnoj skupini, je švedski Sävehof, koji je smješten u 3. skupinu. Novost je da će u tu skupinu ući i jedna od tri ekipe koje su dobile Wild Card: drugoplasirana francuska ekipa Issy Paris Handball, trećeplasirana ruska ekipa Zvezda iz Zvenigoroda i trećeplasirana njemačka ekipa HC Leipzig. Tko će to biti odlučit će međusobno na kvalfikacijskom turniru. Izvlačenje rasporeda kvalifikacija je u Beču 3. srpnja, a grupnog natjecanja 6. srpnja u sjedištu Adidasa u njemačkom Herzogenaurachu.

U prvoj jakosnoj skupini su Budućnost (Crna Gora), Larvik (Norveška), Györ (Mađarska), Otlchim (Rumunjska), u drugoj Randers (Danska), Krim (Slovenija), Dinamo (Rusija) i iz 3. skupine u drugu je prebačen Thüringen (Njemačka). U 3. jakosnoj skupini tako su Hypö (Austrija), Podravka Vegeta (Hrvatska), Sävehof (Švedska) i pobjednik turnira Wild Card (Issy Paris, Zvezda, Leipzig). Ekipe iz iste skupine ne mogu biti u istoj natjecateljskoj grupi.

U četvrtoj jakosnoj skupini bit će četiri ekipe pobjednici kvalifikacija.

Za ždrijeb kvalifikacija svrstane su u četiri jakosne skupine. Prva – Byasen (Norveška), FTC (Mađarska), Cluj (Rumunjska), Viborg (Danska), druga – Bera Bera (Španjolska), Rostov Don (Rusija), Buxtehuder (Njemačka), treća – Gdynia (Poljska), Dalfsen (Nizozemska), Zaječar (Srbija), četvrta – Metalurg (Makedonija), Muratpaša Antalya (Turska), Iuventa (Slovačka).

Za dva tjedna znat će se sve, a Podravka Vegeta može poželjeti (radi manjih troškova) iz prve skupine Györ, iz druge Krim i kvalifikanta iz ”bliže okolice”.