20 godina EHF-aDelegacija HRS-a predvođena predsjednikom Sandijem Šolom, glavnim tajnikom Damirom Poljakom te direktorom marketinga Silvijem Njirićem, putuje u Beč na proslavu 20. godišnjice EHF-a. Proslava pod nazivom ”HartBeat Handball” održavat će se u slijedeća tri dana. Na njoj će sudjelovati više od 500 gostiju – sadašnjih i bivših igrača, predsjednika, glavnih tajnika te sponzora iz svih zemalja članica EHF-a, njih 53.

Trodnevno obilježevanje 20. godišnjice postojanja EHF-a zamišljeno je kao veliki skup rukometnih djelatnika koji će na radionicama i stručnim skupovima razgovarati o brojnim temama vezanim uz unapređenje svih dijelova rukometnog sporta, a vrhunac će imati na gala večeri svih uzvanika u četvrtak 16. studenoga. Toj večeri prisustvovat će i direktorica RK Podravke Božica Palčić i trener RK Podravke Vegete prof. Neven Hrupec.

Radionice (na njih naši klupski predstavnici nisu pozvani) na kojima će se raspravljati o razvoju rukometa u budućnosti nose nazive: Klupska natjecanja – živi proizvod, Ženski rukomet – šansa našeg sporta, Rukomet na pijesku – profesionalni sport?, Mediji – razvoj identiteta, Rukomet – budući izazovi, EHF Europska prvenstva – profesionalizacija branda, Licenciranje trenera – doprinosi budućim generacijama itd. Također, u sklopu proslave održat će se 10. predsjednička konferencija, 6. konferencija glavih tajnika te 1. EHF-ov znanstveni kongres.

EHF je osnovan u studenom 1991. u Berlinu. Zato je prve europske utakmice za vrijeme rata Podravka igrala pod okriljem IHF-a, Međunarodne rukometne federacije, koji je do tada vodio sva međudržavna natjecanja. Prvi predsjednik postao je Šveđanin Stafan Holmquist, Nijemac Hans-Jürgen Hinrichs imenovan je prvim dopredsjednikom, dok je glavni tajnik postao Austrijanac Michael Wiederer. Ispočetka mali tim profesionalaca danas je narastao do brojke od više od 50 zaposlenih u uredu u Beču.

EHF od svog osnivanja brine za razvoj europskog rukometa na terenu i izvan njega. Danas je rukomet jedan od najbrže rastućih sportova prema popularnosti, a EHF EURO, EHF Champions League i VELUX EHF Final4 brandovi koji su našli svoje mjesto na tržištu. Upravo utakmice pod tim brandovima danas privlače milijune navijača diljem Europe, a rukomet i dalje nastavlja svoj rast i razvoj.

(Prema priopćenju HRS-a doradio www.rk-podravka.hr)