Podravka Vegeta Dalfsen, kvalifikacije 2016. u Norveškoj // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa današnjoj sjednici Izvršnog odbora EHF-a, što je održana u Zagrebu, određene su ekipe koje izravno sudjeluju u Ligi prvakinja, njih 14, kao i osam ekipa koje će u dvije kvalifikacijske grupe po četiri nastojati osvajanjem prvoga mjesta u grupi izboriti 15. i 16. mjesto u Ligi prvakinja. Podravka Vegeta morat će u te kvalifikacije.

U Beču će 29. lipnja biti izvučene kvalifikacijske grupe, kao i domaćini i termini kvalifikacija, u kojima sudjeluje osam ekipa: Höörs HK H65 (Švedska), Podravka Vegeta (Hrvatska), Hypo Niederösterreich (Austrija), Kastamonu Belediyesi (Turska), HC Gomel (Bjelorusija), BM Atletico Guardes (Španjolska), Vipers Kristiansand (Norvešaka) i Thüringer HC (Njemačka).

Zamjetno je da će u kvalifikacijama u borbi za dva preostala mjesta u Ligi prvakinja sudjelovati i četverostruke europske prvakinje Hypo Niederösterreich i europske prvakinje1995/96. Podravka Vegeta.

Određeni su sudionici Lige prvakinja koji ulaze izravno. To su:

Györi Audi ETO KC (Mađarska), Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija), CSM Bucuresti (Rumunjska), Larvik HK (Norveška), Rostov-Don (Rusija), Nykøbing FH (Danska), Metz Handball (Francuska), SG BBM Bietigheim (Njemačka), Krim Mercator (Slovenija), FTC-Rail Cargo Hungaria (Mađarska), FC Midtjylland (Danska), Vistal Gdynia (Poljska), Brest Bretagne (Francuska) i pobjednici kvalifikacijske grupe 1 i 2.

U Ligi prvakinja ukupno je pet bivših prvaka – Györ, Budućnos, Larvik, Bucuresti i Krim Mercator, i najmanje četiri nova imena (moguća je još koja ekipa iz kvalifikacija) – Nykøbing, Bietigheim, Vistal Gdynia, Brest Bretagne. Grupna faza natjecanja počinje 6/8. listopada, a izvlačenje grupa bit će 30. lipnja u Ljubljani.

Sustav LP žene