S utakmice Podravka Vegeta - Thüringer u Koprivnici // Foto Robert ŠoštarićOdgođena utakmica 5. kola skupine B Lige prvakinja između Fleuryja i Thüringera odigrat će se u francuskom gradu Orleansu tek 6. siječnja 2016. godine. Susret koji se trebao odigrati u nedjelju odgođen je zbog terorističkog napada na Pariz, a zbog priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinju sljedećeg tjedna nije bilo slobodnih termina za ranije odigravanje te utakmice.

Također, nije dolazilo u obzir poništenje utakmice, jer se na taj način ne bi mogao korektno utvrditi redosljed ekipa, a i igraju se još dvije utakmice 6. kola.

U skupini B je i Podravka Vegeta, koja bi u subotu (14 sati) morala pobijediti Thüringer na gostovanju u Nordhausenu sa šest ili više pogodaka prednosti kako bi zadržala nadu za plasman u drugi krug Lige prvakinja. U tom slučaju u odgođenoj utakmici trebala bi joj pobjeda Fleuryja.

Međutim, EHF će odmah nakon završetka 6. kola odrediti raspored dvije grupe po šest ekipa u glavnoj rundi, neće se čekati odgođena utakmica. Kao što je poznato, četvrtoplasirane ekipe odlaze u EHF Kup pobjednika kupova. Sigurno je da će u Kupu kupova igrati Krim Mercator, Hypo Nö i Lublin, a za Podravku Vegetu još ima nade, što će biti jasnije nakon subotnje utakmice.