Europska rukometna federacija obratila se svojim članovima te ih pozvala na „Europsku rukometnu konvenciju“. Ovo je prvo ovakvo okupljanje nakon izbijanja pandemije koronavirusa koja je zaustavila sva rukometna uzbuđenja.

Konvencija bi se trebala održati od 17 do 20 rujna u Beču, a prisustvovat će tajnici i predsjednici nacionalnih saveza dok će glavna tema biti budućnost europskog rukometa.

Predsjednik EHF-a Michael Wiederer najavio je:

U narednim mjesecima vidjet ćemo velike promjene u sportu, marketingu i medijima. Neki sportovi proći će veće promjene od drugih, a globalno gledajući svi želimo stabilnost i jasne planove za budućnost.

Također predsjednik Wiederer je istaknuo kako je rukomet, zahvaljujući dobroj komunikaciji, do sada slao jasnu i ujedinjenu poruku te da se je razgovorom i suradnjom nadišlo sve probleme. Iskustvo stečeno tijekom ove pandemije koronavirusa pokazalo je da su ljudi ključan faktor i da je dobra međusobna komunikacija najvažnija stvar.

EHF je 24. travnja otkazao ili odgodio sva natjecanja koja su se trebala održati do sredine kolovoza, a predsjednik Wiederer ističe kako se aktivno radi na planiranju i tehničkoj pripremi nove sezone.

U planu je da rukometna sezona počne prema planu, a pojave li se neplanirani izazovi ili problemi tada ćemo potražiti najbolja rješenja kako bi se utakmice i natjecanja mogli neometano održavati. Moramo se kretati prema naprijed kako bi ne samo ispunili svoje obaveze prema sponzorima već i motivirali ljude da uzmu loptu u ruke i zaigraju rukomet.

Također istaknuo je da EHF pažljivo prati epidemiološko-zdravstvenu situaciju te da se rade procjene kakve bi posljedice mogle imati mjere o igranju pred praznim tribinama .

EHF je na kraju poručio da su u kontaktu s nacionalnim savezima te da je njihov doprinos veoma važan faktor u kreiranju budućnosti europskog rukometa.