Rukometašice Podravke Vegete u petak putuju prema Danskoj gdje ih u subotu očekuje utakmica 6. kola EHF Europske lige s početkom u 16:00 sati protiv danskog Nykobinga. Posljednja je ovo utakmica grupne faze, a svoj prolazak dalje djevojke su osigurale već u prethodnoj utakmici na domaćem terenu svladavši mađarski Praktiker Vac. Utakmica je ovo za prestiž, koju djevojke žele odigrati za sebe jer su svojim dosadašnjim igrama pokazale da mogu igrati sa svakim i pobijediti svakog. Na domaćem terenu nisu izgubile utakmicu, a jedini poraz upisale su u Norveškoj pa sada drže čvrsto drugo mjesto u skupini sa 7 bodova. Za prvo mjesto rezultati bi se morali posložiti i ne ovise podravkašice samo o sebi no u teoriji poraz Storhamara u Vacu i pobjeda podravkašica u Nykobingu osigurale bi Podravka Vegeti prvo mjesto u skupini. Sigurnog protivnika u četvrtfinalu još ne znamo, ali u opciji su rumunjska Braila i njemački Thuringer. Današnjoj su konferenciji prisustovali trener Ivica Obrvan, kružna napadačica Elena Popović i i vratarka Antonia Tucaković. 

Trener Ivica Obrvan zadovoljan je dosadašnjim igrama svojih djevojaka koje su bile iznad svih očekivanja te je naglasio kako se gotovo teško prisjetiti o čemu se razmišljalo na prvim konferencijama. Ono najbitnije osigurano je i ekipa i dalje s velikim fokusom i željom nastavlja ovo natjecanje. 

Ivica Obrvan//foto: R.Mihalec

Nakon uspješne i bitne prošle utakmice u kojoj smo osigurali četvrtfinale Europske lige vjerujem da je to već sada sjajan rezultat i za cure i za klub i za sve nas. To je jako puno više od plana za ovu sezonu što se tiče Europe. Cilj je bio da igramo dobro, promoviramo igračice s obzirom da je ovo mlada ekipa, mahom domaćih igračica. Sport je takav da sutrašnji dan nosi novi izazov i mi za vikend imamo teško gostovanje, kakve su bile sve gostujuće utakmice. Čeka nas težak put i ozbiljan protivnik. Iako utakmica u smislu ljestvice nema neki veliki značaj, meni je kao treneru želja da se prikažemo u što bolje svjetlu. Tanka je linija između mogućeg i nemogućeg i pobjede i poraza. Vjerujem da ćemo se prikazati u boljem izdanju nego u Storhamaru gdje smo imali puno problema o čemu smo prethodno i govorili. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, tražiti pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Bit će teško, Nykobing sigurno nije zadovoljan rezultatima koje je ove godine osvojio u Europskoj ligi i sigurno je da su očekivali više. Mi smo im svojim igrama pomrsili račune pa će sigurno željeti i biti motivirani da nam vrate za poraz i za naš trenutni plasman. Imamo još trening danas i sutra nakon puta kada ćemo trenirati i dogovoriti neke stvari te ćemo nastojati da tu utakmicu odigramo dobro i da nakon nje budemo zadovoljni – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Elena Popović//foto: R.Mihalec

Atmosfera nakon ovih pobjeda i rezultata ne može biti loša pa ekipa u Dansku ide motivirano i sa željom za pozitivnim rezulatom. 

Sretni smo i ponosni za plasman, ali pred nama je utakmica u Nykobingu i mi želimo odigrati što bolju utakmicu. Želimo dati sve od sebe da budemo zadovoljne pa neka bolji pobijedi. Igrale smo s njima i osnove već znamo no moramo se dogovoriti o nekim detaljima – rekla je Elena Popović. 

Forte podravkašica je u ovom natjecanju bila obrana, držale su svaku ekipu na domaćem terenu cijelo poluvrijeme ispod 10 pogodaka što je teško napraviti protiv skandinavskih i mađarskih ekipa. Nykobing je podravkašicama zabio tek šest pogodaka za 30 minuta, a Storhamar i Vac po devet. Tu su onda svojom kvalitetom isplivale i Podravkine vratarke koje su kroz cijelo natjecanje na visokom nivou. Antonija Tucaković najavila je da je i za ovu utakmicu vratarski tandem spreman i da idu po što bolji rezultat.

Antonia Tucaković//foto: R.Mihalec

Pripremamo se kao i uvijek uz video analizu kako s ekipom tako i posebno i bitno je da smo zdrave. Želja mi je da damo sve od sebe i da završimo tu grupnu fazu s pozitivnim rezultatom – rekla je Antonia Tucaković.

Ponovimo, utakmica je na rasporedu u subotu 17. veljače, 2024. s početkom u 16:00 sati. Prijenos utakmice u subotu bit će na Areni Sport 2.