Rukometašice Podravka Vegete su odigrale utakmicu 9. kola 1.HRL za žene. Danas su na gostovanju u Dugom Selu upisale nova dva boda s rezultatom poluvremena 14:18 te krajnjim rezultatom 22:35. Nije sve izgledalo savršeno u redovima Koprivničanki, posebno u prvom poluvremenu, ali pokazale su svoje pravo lice u drugom dijelu i na kraju pravom malom golijadom zasluženo slavile 22:35.

Danas je u Podravkinim redovima najviše zabila Kalaus, ukupno sedam, ali odličan dan su imale i krila Mugoša koja je zabila šest te Turk s pet realiziranih pogodaka. Vrijedi pohvaliti i vratarku Dumansku koja je u današnjem ogledu upisala 16 obrana, od toga su četiri bila sedmerca.

Mrlja na današnjem ogledu ostat će zbog nove ozljede u našim redovima. Radi se o Dizyiana Ilyini, a pretpostavka je kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi koljena no potvrdu ćemo dobiti nakon sutrašnje pretrage. Nova pobjeda i nova dva boda znače da je ekipa u ovom tjednu iza sebe ostavila tri utakmice i dva gostovanja. Slijede novi europski izazovi, ali i izazovi u domaćem prvenstvu. Već sljedeći tjedan ekipa ide na put prema Pločama, a na rasporedu su gostovanja s Dalmatinkom i Pločama, a 13. studenog u goste stiže ruski Rostov Don.

Dugo Selo: Budić(1), Novosel(14); Čalušić 2, Vuković, Golub, Jakešević 3, Vurnek 1, Žerdin, Bebek 6,Blažek 4, Galić 4, Svetec 1, Grgošević, Oršulić 1. Trener:Nenad Plašić.

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska(16); Turk 5, Kalaus 7, Karlovčan 2, Popović, Strugar 2, Milošević 1, Milosavljević 4, Mugoša 6, Franušić 2, Šenvald 4, Ilyna, Milić 1, Stelmakh 1, Bazaliu. Trener: Goran Mrđen.

Foto: Mario Kociper