Danas su se na prvom treningu okupile rukometašice Podravka Vegete čime je ujedno obilježen i početak još jednih priprema. S osmijehom i željom krenula je ekipa u još jednu sezonu, a danas su izostale mlade reprezentativke Lea Franušić, Elena Popović i Lucija Jandrašić koje su cijelo ljeto bile s reprezentacijom pa im je trener Zlatko Saračević odobrio tjedan dana odmora po završetku testiranja u Dijagnostičkom centru Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Za okupljene je medije trener na početku iskazao zadovoljstvo spremnošću igračica.

Uglavnom su cure spremne, a rezultate testiranja još nemamo no cilj nije da ih kontroliramo nego nam je to temelj za kvalitetan nastavak rada. Sve su dobro raspoložene i spremne za treninge, a s nama sada nisu juniorke Elena, Lucija i Lea zbog priprema i Europskog prvenstva koje su im oduzele ljeto pa su dobile tjedan dana odmora. Imamo još jednu obavijest vezanu uz ekipu, Antonija Tucaković je trudna tako da neće s nama biti na pripremama, a u ovoj sezoni će nam biti moralna podrška – rekao je trener i naglasio kako će se ekipi vjerojatno priključiti još jedna vratarka.

Pripreme će se održavati u Koprivnici jer su uvjeti dobri pa će cure tako treninge svakodnevno imati u dvorani , na bazenima Cerine te u teretani. Vremena do početka prvenstva, ali i Lige prvaka još ima pa će stožer imati mogućnosti adekvatno pripremiti ekipu za nove sportske izazove.

Imamo devet tjedana, pripremamo se za Ligu prvaka, a 15 dana prije Lige prvaka počinje i domaće prvenstvo koje ćemo također koristiti za pripremu – zaključio je te dodao kako će ekipa biti spremna, ali teren će sve pokazati zato su na rasporedu utakmice s jakim protivnicima koje bi trebale biti dobar uvod u još jednu uspješnu sezonu.

Pet novih igračica koje su se priključile ekipi odlično su se uklopile u prvom tjednu i očekuju dobru atmosferu kao i odlične utakmice. Jedna od njih je i Tjaša Stanko koja već ima iskustvo u Ligi prvakinja, ali  i titulu najbolje mlade igračice ovog elitnog natjecanja.

Igrala sam dvije godine Ligu prvaka, ali vjerujem da su oko mene cure još iskusnije. Želim doprinijeti ovoj ekipi, donijeti nešto novo, a vjerujem da tako žele i ostale cure – rekla je Stanko koja se u Koprivnici odlično snašla, a sviđa joj se i ekipa te se veseli dobroj atmosferi u punoj koprivničkoj dvorani.