Elek Gyula kup, Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašankerU 1.kolu 4. Elek Gyula kupa u budimpešti, u organizaciji FTC Rail Cargo Hunaria, doprvaka Mađarske, Podravka Vegeta izgubila je susret s njemačkim doprvakom Metzingenom. Za konačni rezultat 17:13 (9:5) za Njemice palo je malo golova. Djelimice zbog dobrih obrana golmanica Janković i Kapitanović, a djelimice zbog nepreciznosti (Metzingen) ili smušenosti u napadu (Podravka Vegeta).

Metzingen je poveo sa 40, a prvi gol za 4:1 Dežić je za Podravku Vegetu postigla tek u 14. minuti! Drugi gol pao je u 16., a treći tek u 22. minuti (7:3). Poluvrijeme je završilo s 9:5 vodstvom Metzingena. U tom dijelu gledali smo neuspješna Podravkina proigravanja na crtu, neodlučnost na udarcu, a kad su i bili prema golu, to su bile laganice koje je pokupila Janković.

Elek Gyula kup, Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašankerZnatno teži posao, osobito u 2. poluvremenu, imala je Kapitanović, koja je branila teške lopte, zicere, sedmerac, za ocjenu odličan. Ali kod ostalih igračica u statistici prava pustoš. Trebalo je čuti trenera Gorana Mrđena u poluvremenu. Zamjerio je igračicama i sam dolazak na utakmicu i ulazak u igru. Pristup je bio loš, iz toga proizlazi i sama igra i rezultat, a kad ti ne ide, onda još i suci svojom naklonošću daju obol općoj sreći. Ipak, drugo poluvrijeme i 8:8 daju nadu da su početne turnirske bolesti prebrođene i da će u nastavku biti bolje.

Iza Podravke Vegete u 1. kolu igraju FTC – Slovan Duslo Šała, a Podravka Vegeta utakmicu 2. kola s FTC-om igra od 16 sati.

Elek Gyula kup, Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašankerUTAKMICA 1. KOLA 4. ELEK GYULA KUPA U BUDMPEŠTI

TuS METZINGEN – PODRAVKA VEGETA

BUDIMPEŠTA – Mala dvorana Syma kongresnog centra. Gledatelja: 100. Suci: Janos Tscescki i Tamás Vumatzinski (oba Mađarska).

TUS METZINGEN: Obein (-), Janković (13+1); Zapf 1, Szekerczés 4(2), Loerper 1, Weher 1, Karlsson 1, Loeseth 3, Weigel 1, Wolebregt 2, Michielsen, Behnke 3, Weher. TRENER: Csaba Konkoly.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (11+1); Zadravec 2, Dežić 2, Karlovčan, Krsnik 3(1), Milošević 1, Džono, Nemaškalo 2, Mrđen, Papac, Vidak 2, Pavlović, Petika, Gugić, Debelić 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: TuS Metzingen 5(2), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: TuS Metzingen 8 minuta (Loeseth 2+2, Zapf, Karlsson po 2), Podravka Vegeta 14 minuta (Džono 2+2, Krsnik, Milošević, Vidak, Pavlović, Debelić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jasmina Janković (TuS Metzingen).