U Podravkine redove u novoj sezoni stiže još jedna mlada i polivalentna domaća igračica Ema Guskić. Visoka je 180 cm i primarno igra na poziciji lijeve vanjske igračice. Rođena je u Osijeku no odrasla je u Dardi, a posljednjih godina je znamo kao ponajbolju igračicu Bjelovara i jednu od mlađih pridruženih članica ženske seniorske reprezentacije. Ističe tako da je iznimno ponosna na poziv izbornika Šoštarića koji je dobila za HEP Croatia Kup koji je prošle godine odigran u Poreču i gdje je imala prilike stati uz bok osvajačicama brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj te se suočiti sa svjetskim prvakinjama iz Brazila. Tada je sve to izgledalo kao san, ali mlada Ema Guskić u svojim dvadesetim godinama itekako živi svoje sportske snove. Potpisala je ugovor na tri godine i od nove sezone nastavlja svoju profesionalnu karijeru u Koprivnici.

Ema Guskić je još jedno mlado pojačanje u novoj sezoni//foto: Romana Mihalec

Presretna sam zbog poziva Podravke i jedva čekam okušati se u novim sportskim izazovima. Ovo sve će biti novo za mene iako igram aktivno u Bjelovaru, ali dobro znam da su ovdje treninzi ozbiljniji i da se radi o još profesionalnijem pristupu. Nestrpljivo iščekujem početak nove sezone da dobijem priliku da se dokažem i nadam se da ću se dobro uklopiti u ekipu. Znam da mi to neće biti teško s obzirom da je vizija Podravke Vegete za novu sezonu temeljena na mladim i perspektivnim igračicama i to s našeg područja pa mi je drago da sam i ja među njima. Dosta djevojaka i poznajem i igrala sam s njima u reprezentaciji tako da vjerujem da će mi ovdje biti prekrasno – rekla je Ema koja s Podravkom teži osvajanju oba domaća trofeja i što boljem rezultatu u Europi. 

Treba istaknuti i njezino iskustvo u europskim natjecanjima jer je u Challenge Kupu u sezoni 2019./2020. koji je igrala s Bjelovarom bila u top tri strijelkinje trećeg po jačini europskog natjecanja. Ema je prošla i kroz sve mlađe selekcije reprezentacije prije nego što je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju. Nastupila je na dva Europska prvenstva i jednom Svjetskom prvenstvu s mlađim selekcijama reprezentacije. Pamti Europsko prvenstvo u Mađarskoj s juniorkama na kojem su osvojile 10. mjesto i gdje je bila peta strijelkinja turnira.

Ema je školu rukometa prošla u rodnoj Dardi gdje je krenula trenirati sa osam godina. U sedmom razredu odlazi u Osijek gdje nastavlja rukometnu karijeru i školovanje. S 15 godina je došla u Bjelovar i nastavila srednjoškolsko obrazovanje te zaigrala za Bjelovar. Sada je i studentica računarstva, a od sljedeće godine kreće u još jednu novu sportsku avanturu s najtrofejnijim ženskim rukometnim klubom. Ema dolazi iz sportske obitelji pa su tako i njezina majka i pet godina starija sestra igrale rukomet u Dardi dok je tata cijeli život u nogometu. Iznimno nam je drago da će se i Ema pridružiti našoj maloj rukometnoj obitelji i želimo joj puno uspjeha u sezonama koje će provesti s nama.