Rukometašice Podravka Vegete su danas u sklopu 16. kola 1.HRL za žene protiv Sesveta upisale pobjedu na gostujućem terenu 42:23 , poluvrijeme 9:20. Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje za prerano preminulog trenera Zlatka Saračevića. Ekipa se zagrlila i uz suze dočekala sudački znak za početak. Na dresovima u kojima se igra Prvenstvo Hrvatske će ekipa do kraja sezone nositi inicijale trenera Zlatka Saračevića i maleni znak srca, a na zagrijavanju majice s natpisom na leđima ”Saračeva banda” i brojem 17 koji je trener Zlatko Saračević, s ponosom nosio kroz svoje najveće pobjede. S prednje strane vidjet će se poruka ”Zauvijek uz nas” s fotografijom trenera u srcu.

U prvoj šestorki sredinu su čuvale Buljan, Milosavljević i Džono, a na krilima Karlovčan i Zadravec dok je Ećimović čuvala vrata. Ekipa je otvorila utakmicu pogotkom Milosavljević, a odmah nakon precizna je Buljan za 2:0. Uslijedila je serija promašenih zicera za Podravkine igračice, ali nisu to uspjele kazniti igračice Sesveta pa je do 8. minute rezultat 1:5 za Podravka Vegetu.

Čvrsta obrana i dobra realizacija obilježile su sljedećih 10 minuta i naše cure su na +9, rezultat je 4:13. Dosta je pogodaka naša ekipa postigla iz kontri, a najefikasnije su u prvom dijelu bile Franušić i Džono svaka s po četiri pogotka. Do kraja poluvremena povećava se rezultatska razlika, a cure na odmor odlaze s prednošću od 11 pogodaka i rezultatom 9:20.

Do kraja sezone na majicama za zagrijavanje će stajati simboličan broj 17 s porukom Saračeva banda-Zauvijek uz nas

I u drugom poluvremenu nastavile su istim tempom rukometašice Podrvka Vegete i u prvih 13 minuta drugog dijela naša ekipa je na velikih +15, a rezultat je 15:30. Trener Antonio Pranjić koji je danas po prvi puta vodio utakmicu u ulozi glavnog trenera izrotirao je sve igračice iz sastava u kojem danas nisu bile Mrđen, Tskalou i Dumanska no podršku su pružile s tribina. Kao što su i obećale rukometašice Podravka Vegete hrabro su grabile prema još jednoj velikoj pobjedi u kojoj je najveći doprinos pogocima dala mlada Lea Franušić koja je poentirala čak deset puta. U ovoj su utakmici naše hrabre cure upisale uvjerljivu pobjedu 23:42.

Vrijedi spomenuti kako su se sve igračice iz zapisnika danas upisale u strijelce osim vratarki koje su ovoj utakmici podijelile minutažu. Koprivnička je ekipa upisala još jednu prvenstvenu pobjedu, a ona je u njihovim srcima i najznačajnija i najemocionalnija u ovoj sezoni. Današnjim startom na terenu pokazale su svoju snagu i spremnost da se okrenu novim izazovima koji ih čekaju s vječnom uspomenom na trenera Zlatka Saračevića, koji je prerano otputovao u vječnost i sada im aplaudira s nebeskih tribina. S ove su se utakmice pozdravile novim pozdravom ”Svi za Sarača” koji će i u utakmicama koje slijede čuvati uspomenu na sve lijepe trenutke koje su proveli kao ekipa.

Foto: Ivan Brkić