Logo EP-a juniorki u NizozemskojU Nizozemskoj je počelo Europsko prvenstvo juniorki U-19. U 1. kolu C grupe u Leeku Danska – Hrvatska 33:22 (13:12). Na službenoj stranici danskog rukometnog saveza ovaj rezultat ocijenjen je kao perfektan start. Danska je favorit ne samo grupe, već i prvenstva. Najboljim igračicama proglašene su Burgaard u danskoj i Ježić u hrvatskoj reprezentaciji.

U drugoj utakmici C grupe Mađarska je pobijedila Poljsku 31:27 (18:14), što je na službenoj internet stranici mađarskog saveza proglašeno uspješnim startom.

U petak se igra drugo kolo. U 18 sati igraju Poljska – Danska, u 20 sati sastaju se Hrvatska – Mađarska. To je utakmica koja će odlučiti o daljnjem plasmanu. Zasad Danska i Mađarska imaju po dva boda, Poljska i Hrvatska su bez bodova. Među prvih osam odlaze dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe, ostale će se boriti za plasman od 9. do 16. mjesta.

 

UTAKMICA 1. KOLA C GRUPE EP JUNIORKI

DANSKA – HRVATSKA 33:22 (13:12)

LEEK – Sportcentrum Leek. Gledatelja: 150. Sutkinje: Carla Van Dijek i Yvone Wijtenburg (obje Nizozemska). EHF delegati: Nicolae Vizitiu (Moldavija) i Vikor Konoplyastyy (Ukrajina).

DANSKA: Greve, Clausen, Biltoft 2, Pedersen 3, Baek Andersen 1, Heindahl 3, S. Kristiansen 1, Nielsen Hjort 2, L. Kristensen 2, Strangholt 2, Woller 2, Madsen, Burgaard 9, M. Kristensen 2, Bjerragaard, Poulsen 4. IZBORNIK: Heine Eriksen.

HRVATSKA: Razum, Sanader, Jukić, A. Čović, Plahinek 5, Jakara 2, Krsnik 1, Vučković, Vukojević, Dragišić, Toto 6, Pasarić, Žuliček, Ježić 6, Vidak, Milić 2. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Danska 3(2), Hrvatska 2(2).

IZBORNIK NENAD ŠOŠTARIĆ: ŠANSA ZA DRUGI KRUG – MAĐARSKA

Od glasnogovornika HRS-a Zlatka Škrinjara dobili smo izjavu izbornika Nenada Šoštarića nakon utakmice.

– Odigrali smo korektno prvo poluvrijeme, funkcionaralo je u napadu i u obrani, bili smo stalno na gol-dva razlike. Pali smo sredinom drugog dijela kad su zaredala isključenja. Dvije cure su dobile crveni karton radi trećeg isključenja. No, treba biti realan i reći da su Dankinje u ovom trenutku bolje, čak možda i za klasu više od nas. Imaju 12 igračica koje zabijaju golove, kad mijenjaju to se ne osjeti. Mi ćemo svoju šansu za drugi krug tražiti sutra protiv Mađarske. One su također dobre, ali ne toliko koliko Dankinje, koje su ipak aktualne svjetske prvakinje. Siguran sam da mi to možemo dobiti i potom protiv Poljske potvrditi ulazak u drugi krug.