Crna-Gora-Hrvatska // Foto EHFI u drugoj utakmici A grupe na Europskom prvenstvu juniorki u Španjolskoj, hrvatske rukometašice izgubile su bodove. Crna Gora bila je bolja i efikasnija i pobijedila je s 25:17 (15:8). U drugoj utakmici iste grupe Danska je porazila Srbiju s 32:18 (16:9), pa na ljestvici vodi Danska sa 4 boda, druge i treće su Crna Gora i Srbija s 2 boda, a Hrvatska je četvrta bez bodova.

U subotu je slobodan dan, a u nedjelju se u zadnjem kolu preliminarnih utakmica sastaju u 15 sati Crna Gora – Srbija, a u 17 sati Danska – Hrvatska. Bez obzira na rezultat Hrvatska će u borbu za plasman od 9. do 16. mjesta zajedno s poraženom reprezentacijom iz susreta Crna Gora – Srbija. Prvu utakmicu u novoj grupi igrat će sa četvrtoplasiranom ekipom iz B skupine, a to mogu biti Njemačka ili, vjerojatnije, Litva.

Crna Gora je inače diktirala utakmicom i rezultatom cijelo vrijeme. Primjećuje se da se utakmice A grupe igraju pred praznim gledalištem: u dvorani kapaciteta 1000 mjesta jedva se primjećuje 20-30 posjetitelja. Službeno je Hrvatsku na prvoj utakmici gledalo 70, a danas 50 ljudi.

Crna-Gora-Hrvatska-himna // Foto EHF
UTAKMICA 2. KOLA GRUPE A EUROPSKOG PRVENSTVA JUNIORKI U ŠPANJOLSKOJ

SRBIJA – HRVATSKA 25:17 (15:8)

VALENCIJA – Pabellon Municipal El Cabanal. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ana Vranes i Marlis Wenninger (obje Austrija). Delegatkinja EHF-a: Janka Stasova (Slovačka). EHF nadzornik: Per Morten Sodal (Norveška).

CRNA GORA: Zečević, Nenezić; Bulatović, Ujkić 5, Grbić 4, Arsenijević, Ramusović 6, Pejović, Čavlović, Senić, Pavičević 3, Prelević, Jauković 7, Jovičević, Muratović. IZBORNICA: Maja Savić.

HRVATSKA: Ečimović, Krmpotić; Zadravec, Posavec 2, Galetić 3, Šenvald, Mamić 4, Čalušić, Maljak, D. Kalaus 5, Oremović 2, Vlajsović, Babić, Peraica. IZBORNIK. Branko Šebek.

 

SEDMERCI: Crna Gora 5(4), Hrvatska 8(6).

ISKLJUČENJA: Crna Gora 10 minuta (Pavičević 2+2, Grbić, Ramusović i Jovičević po 2), Hrvatska 14 minuta (Posavec i Peraica 2+2, Šenvald, Mamić i Oremović po 2).