Tea Japundža u akciji protiv MakedonijeU dvorani Zlatorog u Celju u Sloveniji u prvoj utakmici B grupe Europskog prvenstva juniorki Hrvatska je svladala Makedoniju s 35:14 (14:3).

UTAKMICA 1. KOLA B GRUPE EP JUNIORKI U SLOVENIJI

HRVATSKA – MAKEDONIJA 35:14 (14:3)

CELJE – Dvorana Zlatorog. Gledatelja: 55. Sutkinje: Ioanna Christidi i Ioanna Papamatteou (obje Grčka). EHF delegatkinja: Lada Trojková (Češka). EHF kontrolor: Gudjon L. Sigurdsson (Island).

HRVATSKA: Bešen, Ećimović; Japundža 6, Karlovčan 2, Kaselj 3, Žderić 2, Mrazović 3, Mikolić 3, Kalčić 3, Lukić 5, Mrđen 1, Kapitanović, Jurlin 1, Dobrić 2, Pavlović 4, Adamić. IZBORNIK: Ivan Jerković.

MAKEDONIJA: Mitevska, Kiceska; Guguljanova, Nikolovska 2, Vladeva, Gligorjadis, Velkova, Kamčeska 1, Kolarovska, Božinovska 2, Gramatova, Stefanovska, Gajić 2, Gičevska 7, Ivanova, Milevska. IZBORNIK: Emil Ugrinovski.

SEDMERCI: Hrvatska 0, Makedonija 4(6).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Dobrić 2+2, Karlovčan 2). Makedonija 8 minuta (Vladeva 2+2, Božinovska 2, Gičevska 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Tea Japundća (Hrvatska).

 

IZVJEŠTAJ HRS-a:

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu u Celju otvorila je utakmicom protiv Makedonije. Kao što je i najavljeno, Makedonke su bile slabiji protivnik te su hrvatske reprezentativke upisale uvjerljivo slavlje prvog dana skupine B. Hrvatska drugi susret skupine B igra već sutra u 19 sati, a protivnik je Norveška, koja je u prvom susretu poražena od Rusije 15:23 (10:11).

Od samog početka utakmice dobro je funkcionirala obrana u 6-0 zoni koja je dosta pomagala Magdaleni Ećimović na golu, pa je Makedonija teško pronalazila put do mreže. S druge strane ni hrvatski napad nije imao najbolju realizaciju, pa je u sedmoj minuti bilo 2:0. Post od pogodaka kod Makedonije prekida Leonida Gičevska, ali tada je proradio i naš napad. Golovi su se lako postizali uglavnom proigravanjem Tene Japundže na desnom krilu, ali dolazila je lopta i do crte Anni Dobrić i Katji Mikolić, pa su djevojke u 20. minuti postavile visokih 10:3. Makedonija je bila bez otvorenog šuta, bez prave prilike da zaprijeti, pa je hrvatska mreža dugo stajala mirna. S brojke tri Makedonija nije otišla, a Hrvatska je do kraja prvog poluvremena zabila još laka četiri, pa se na odmor otišlo s rezultatom 14:3.

U nastavku se ušlo nešto opuštenije, pa je Makedonija lakše stizala do pogodaka, ali nikakve nervoze nije bilo. Izbornik Jerković svim djevojkama je dao priliku na terenu u drugom poluvremenu i s gotovo svakim napadom stigao je gol za Hrvatsku. U posljednjih deset minuta Hrvatice su ušle s +18 . Utakmica je mirno privedena kraju i upisano je konačno slavlje 35:14.