Golmanica Podravke Lino i reprezentacije Ana Krmpotić // Foto Koprivnica.netHrvatska ženska kadetska reprezentacija bez poraza odlazi u borbu za plasman od 1. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu kadetkinja što se igra u Poljskoj. Večeras, u nedjelju, pobijedile su Češku sa 29:24 (14:13) i tako zauzele prvo mjesto u skupini D s pet bodova. Zajedno s Hrvatskom u borbu za plasman od 1. do 8. mjesta odlazi i Norveška, svaka s po jednim (međusobnim) bodom, a iz grupe C dolaze Rusija s dva boda i Švedska bez bodova. Ove reprezentacije činit će međugrupu M2.

Možemo konstatirati da je ovo već sada sjajan rezultat i da smo ponosni na sve kadetkinje, a posebno, naravno, iz lokalpatriotskih razloga, na mlade rukometašice Podravke. A u nastavku evo izjave iz Poljske:

– Presretni smo, ostvarili smo naš prvi cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Makedoniji za što je bilo potrebno biti među prvih 11. Mi smo sada ušli među 8 najboljih i u najgorem slučaju možemo biti na kraju osmi. Današnja utakmica protiv Češke bila je psihološki teška, djevojke su bile pod pritiskom, jer su znale da je ulog veliki i da nas pobjeda vodi u borbu za medalju. Ali, pokazali smo na terenu da smo bolja ekipa i zasluženo idemo dalje. Sve djevojke odlično su odigrale i svaka je dala sve od sebe.

Naša se skupina sada spaja sa skupinom C i u nastavku nas u borbi za polufinale čekaju Rusija i Švedska. Idemo se potući za polufinale, jer pokazale smo da možemo. Drago mi je da imamo kontinuitet odigravanja utakmica s jakim suparnicima, jer jedino se tako mogu stvoriti igračice koje će jednog dana igrati za seniorsku reprezentaciju. Iskoristila bih priliku i još jednom zahvalila trenerima koji s igračicama rade u njihovim klubovima, jer ovo je i njihov veliki uspjeh. S ovim je djevojkama užitak raditi – rekla je izbornica hrvatske ženske kadetske reprezentacije Lidija Bojić Ćaćić.

Rezultati 3. kola skupine D: Norveška – Njemačka 28:22 (18:10), Hrvatska – Češka 29:24 (14:13).
Poredak: 1. Hrvatska 5, 2. Norveška 3, 3. Njemačka 2, 4. Češka 2.
Poredak skupine C: 1. Rusija 6, 2. Švedska 4, 3. Slovačka 2, 4. Mađarska 0.
Daljnje natjecanje za poredak od 1. do 8. mjesta
Skupina M2: Rusija 2, Hrvatska 1, Norveška 1, Švedska 0.

Raspored utakmica skupine M2 u Gdansku

1. kolo (odigrano u prednatjecanju)

Rusija – Švedska 27:17

Hrvatska – Češka 29:24

2. kolo

Utorak, 20. kolovoza, u 17 sati Švedska – Norveška

Utorak, 20. kolovoza, u 19 sati Rusija – Hrvatska

3. kolo

Srijeda, 21. kolovoza, u 17 sati Norveška – Rusija

Srijeda, 21. kolovoza, u 19 sati Hrvatska – Švedska 

Skupina M1: Portugal 2, Danska 2, Rumunjska 0, Crna Gora 0.
Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe u četvrtfinalu borit će se za plasman od 1. do 4. mjesta, a dvije drugoplasirane za plasman od 5. do 8. mjesta.

3. KOLO SKUPINE D NA EUROPSKOM PRVENSTVU KADETKINJA U POLJSKOJ
HRVATSKA – ČEŠKA 29:24 (14:13)
GDANSK – Dvorana AWFiS. Gledatelja 400. Sutkinje: Gutowska i Lesjak (Poljska).
HRVATSKA: Krmpotić, Sertić, Hren; Zadravec 4, P. Posavec 7, S. Posavec 2, Galetić, Šenvald 3, Mikolić, Vlašić, D. Kalaus 9, Zagorščak, L. Kalaus 3, Prevendar, Mamić, Klarić 1. IZBORNICA: Lidija Bojić-Ćaćić.
ČEŠKA: Vasulkova, Neubergerova; Posustova, Frycakova 2, Polaskova 4, Galuskova, Pudichova 1, Chlupova 3, Zachova 5, Krickova 2, Kratochvilova 4, Smolova 2, Kordovska, Divilkova, Kolarova, Dragounova 1. IZBORNIK: Jan Salac.
SEDMERCI: Hrvatska 7(7), Češka 3(1).
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (L. Kalaus 2+2, Zadravec, S. Posavec, Prevendar), Češka 12 mininuta (Smolova 2+2, Posustova, Chlupova, Kratochvilova, Kolarova).