Mrđen, Papac, Šafar i Karlovčan, Podravkine reprezentativkeŽenska kadetska reprezentacija Hrvatske (igračice do 17 godina) ovog tjedna će u Koprivnici nastupiti na kvalifikacijskom turniru s Bjelorusijom i Latvijom za odlazak na Europsko prvenstvo.

Kvalifikacijske utakmice na rasporedu su od 20. do 22. ožujka u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića, a samo prvoplasirana reprezentacija izborit će odlazak na Europsko prvenstvo.

U prvoj utakmici Hrvatska će u petak, 20. ožujka u 18 sati igrati s Latvijom, u subotu 21. ožujka u 18 sati igraju Bjelorusija i Latvija, a u nedjelju u 11 sati sastat će se Hrvatska i Bjelorusija.

Reprezentacija i stručni stožer smješteni su u hotelu Picok u Đurđevcu, veći dio treninga obavit će u Đurđevcu, a u Koprivnici će trenirati u četvrtak.

U sastavu reprezentacije su Lucija Bešen i Dora Lukić iz Sesveta Agroproteinke, Magdalena Ećimović, Gabrijela Jurlin i Nikolina Buljan iz Splita 2010, Iva Šafar, Korina Karlovčan, Ivona Mrđen i Iva Papac iz Podravke, Ana Dobrić i Antonela Kalčić iz Zameta, Katja Mikolić iz Arene, Matea Radonja, Manuela Runje i Matea Pletikosić iz Sinja, Tena Japundža iz Rovinja, Leonarda Kapetanović iz Lokomotive te Lea Franušić iz Dalmatinke.

Na popisu pričuvnih igračica nalaze se Ivana Stevanović iz Osijeka, Marta Jurčić, Ivana Dundović i Marta Orešković iz Zameta, Magdalena Horvat i Leonarda Šenvald iz Podravke, Ena Martinović iz Sesveta i Rea Rakošević iz Lokomotive.
Stručni stožer, uz izbornika Jerkovića, čine trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski, kondicijski trener Valter Vuleta i fizioterapeut Bojan Savić.

Zbog četiri igračice Podravke u reprezentaciji odgođena je utakmica 2. HRL sjever Brod – Podravka Lino. Odigrat će se u prvom slobodnom terminu obje ekipe, a to je 11. travnja.