Hrvatska - Švedska // Foto EHFHrvatske kadetkinje u prvom su susretu razigravanja od petog do osmog mjesta snage odmjerile sa Švedskom i pobijedile 25:24 (14:15) te tako osigurale borbu za peto mjesto.

Pred našim kadetkinjama sada je utakmica za peto mjesto sa Slovenijom koja je u današnjem susretu svladala Francusku 30:24, a susret za peto mjesto na rasporedu je u nedjelju u 12,30 sati.

Susret vodstvom 3:2 otvorila je Švedska, no Hrvatice brzo hvataju priključak i poravnavaju rezultat. Iako se netom kasnije Švedska odvaja na minimalnu prednost, Hrvatska prati njen tempo i još jednom izjednačuje (8:8). Kod novog zaostatka 9:10 Hrvatska uspijeva ubaciti u brzinu više te mini-serijom pogodaka preokrenuti rezultat u svoju korist za vodstvo od 12:10, no do odlaska na odmor novih +1 (15:14) imaju rukometašice Švedske.

Hrvatska - Švedska // Foto EHFU nastavku Hrvatska čuva stečeno vodstvo, a odlazi i na +3 (19:16). Šveđanke stižu, no Hrvatska se ponovno odvaja i odlazi na 23:21. Minutu predaha uzima tada Švedska, no ne uspijeva posložiti svoje redove i izabranice Ivana Jerkovićaodlaze na 25:21, Švedska ponovno prijeti i stiže na minus jedan, no ne uspijeva i poravnati rezultat i Hrvatska slavljem 25:24 osigurava borbu za peto mjesto.

Hrvatska - Švedska // Foto EHFOdlična je kod Hrvatske bila Matea Pletikosić s devet pogodaka, Ana Dobrić dodala je njih četiri te je proglašena najboljom igračicom Hrvatske, dok se kod Švedske istaknula Thea Stankiewicz s pet golova.

Hrvatska - Švedska // Foto EHFIgrali smo jako dobro u obrani, u napadu smo imali dobru igru od strane naše kružne napadačice Dobrić. U drugom poluvremenu Švedska nas je jače pritisnula, no uspjeli smo zabiti važne golove i pobijediti. Nisam očekivao da ćemo pobijediti sa 6-0 obranom. Moje igračice su pomalo umorne, no sigurno će naći snage za utakmicu sa Slovenijom – kazao je nakon susreta hrvatski izbornik Jerković.