KadetkinjeHrvatska ženska kadetska reprezentacija od 17. srpnja okupit će se na pripremama za Europsko prvenstvo u Slovačkoj. Pripreme u Zagrebu trajat će do 19. srpnja, nakon čega će u slovačkim Michalovcima odigrati dvije utakmice 21. i 22. srpnja s domaćinom prvenstva Slovačkom.

Euro U 17 održat će se od 10. do 20. kolovoza u Michalovcima, a Hrvatska je u B grupi i u početnoj fazi igra utakmice s Danskom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Pozvano je ovih 17 igračica, među kojima je i pet kadetkinja iz Podravke: Katarina Borac, Klara Petričević, Tena Petika, Lea Franušić i Elena Popović (sve Podravka), Patricija Hren, Tina Barišić, Ana Malec i Martina Krajpl (sve Ivanić), Ema Guskić, Petra Jeršek i Barbara Gillinger (sve Osijek), Sara Bagavac (Zelina), Ema Vučić (Dubrava), Mia Bošnjak (Sesvete), Lara Miholić (Lokomotiva) i Nikolina (Sinj).

Pričuvne igračice: Petra Marinović i Ema Barbir (Dalmatinka), Mihaela Bešen i Mia Tupek (Sesvete), Sara Sablić (Split 2010), Nika Vojnović (Lokomotiva) i Lucija Kos (Poreč).

Stručni stožer: izbornik Goran Bobić, trenerica Renata Hodak, kondicijska trenerica Sandra Novak i fizioterapeutkinja Petra Štajnkler.