Hrvatska---Danska-// Foto EHFNakon što su hrvatske kadetkinje u skupini C upisale tri pobjede (Nizozemska, Francuska, Portugal) na Europskom prvenstvu u Makedoniji, uslijedila je glavna faza natjecanja. U utorak su u četvrfinalnoj grupi M2 nakon velike borbe izgubile susret s Danskom 30:33 (15:18).
O ulasku u polufinale odlučit će današnja (srijeda) utakmica s Mađarskom, koja se igra u 17 sati. Mađarska je pobijedila Francusku 28:24. Kako Hrvatska ima pozitivnu razliku +2, a Mađarska +1, to je i neriješeni ishod dovoljan da se naše djevojke nađu u polufinalu.

Hrvatska---Danska-// Foto EHFWww.hrs.hr o utakmici izvještava:

”Susret u Skoplju bolje je otvorila Danska koja se odvaja na 4:2, no Hrvatice uspijevaju sustići svoje suparnice i nakon minute predaha ubrzavaju tempo za minus jedan (4:5). Trude se izabranice Ivana Jerkovića zaustaviti svoje suparnice 5-1 obranom, no Dankinje ulaze u seriju pogodaka s kojom se odvajaju na vrlo dobrih 10:6. Post od pogodaka kod Hrvatske tada s linije sedam metara prekida Tena Japundža, no u idućim minutama Danska se još jednom odvaja, ovoga puta na +5 (15:10). Hrvatske kadetkinje hvataju priključak, stižu na minus dva pogotkom Ane Dobrić (15:17) da bi se na predah otišlo s tri pogotka prednosti za rukometašice Danske (18:15).

Hrvatska---Danska-// Foto EHFUvodne minute nastavka donijele su sigurno očuvanje danskog vodstva, no naše potom ubacuju u brzinu više, pojačavaju obranu i polako, ali sigurno sustižu svoje suparnice. Ubrzo poravnavaju rezultat na 25:25 nakon čega se vodi velika borba i igra pogodak za pogodak. Uspijevaju se, međutim, Dankinje ponovno odvojiti, odlaze na 32:27 da bi na kraju slavile 33:30.

Matea Pletikosić, najbolja hrvatska igračica na utakmici prima nagradu // Foto EHFKod Hrvatske najbolji strijelac bila je Matea Pletikosić sa sedam pogodaka, po pet su zabile Tena Japundža i Leonarda Kapetanović, dok su se kod Danske istaknule Helena Elver Hagesoei Ida-Marie Moesgaard Dahl s po sedam golova.”

UTAKMICA EP KADETKINJA U GLAVNOJ GRUPI ZA PLASMAN 1-8. MJESTA

HRVATSKA – DANSKA 30:33 (15:18)

SKOPLJE – Dvorana Boris Trajkovski. Gledatelja: 100. Suci: Denis Bolic i Christoph Hurich (oba Austrija). EHF delegatkinja: Carmen Manchado Lopez (Španjolak). EHF nadzornik: Aco Nikolovski (Makedonija).

HRVATSKA: Bešen, Stevanović, Ečimović; Japundža 5, Karlovčan 3, Franušić, Mikolić 3, Pletikosić 7, Kalčić 2, Mrđen 1, Papac, Jurlin, Runje, Kapetanović 5, Dobrić 4, Horvat. IZBORNIK: Ivan Jerković.

DANSKA: Sörensen, Olsen, Milling; Joergensen 2, Hansen 4, Hagesoe 7, Bruus, Thomsen 5, Svarre, Christiansen, Dahl 7, Lundgreen 1, Stougaard 4, Jensen 3. IZBORNIK: Heine Eriksen.

SEDMERCI: Hrvatska 4(4), Danska 3(3).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Mikolić, Pletikosić), Danska 4 minute (Joergensen, Hansen).Hrvatska---Danska // Foto EHF